Zoeken
Menu
Hogere resolutie warmtebeeldcamera zorgt voor betere inspecties Foto: persbericht Fluke

Scherpe beelden een beeldkwaliteit van 640 x 480 bij warmtebeeldcamera’s zorgen voor snelle detectie van onderhoudsproblemen. Fluke introduceert de Fluke® Ti480 en TiX580 warmtebeeldcamera’s die deze resolutie behalen.

Volgens het bedrijf kunnen bedrijven niet meer zonder deze kwaliteitseisen. “De camera's leveren een beeldkwaliteit voor onderhoudsprofessionals in de proces- en overige industrie en van nutsbedrijven alsmede voor bouwinspecteurs, die een hoge meetnauwkeurigheid nodig hebben om snel problemen op te sporen.”

Handige bediening

Voor snelle inspecties is het handig dat de camera met één hand kan worden bediend. “De nieuwe TiX580 warmtebeeldcamera heeft een 240 graden draaibaar scherm waarmee thermografen eenvoudig boven, onder en rondom objecten kunnen navigeren om gemakkelijk voorbeeldweergaven te bekijken en beelden te registreren.” Daarnaast heeft het product voorzien van een 5,7 inch groot scherm. “Hierdoor kunnen thermografen op locatie snel problemen opsporen en gemakkelijk beelden direct op de camera bewerken, wat productietijd op kantoor reduceert”,  legt de fabrikant verder uit. Het draaibare scherm van de nieuwe TiX580 warmtebeeldcamera zorgt voor meer bedieningsgemak voor de installateur.

Altijd scherp beeld

“Beide camera's zijn uitgerust met MultiSharp™ Focus, een geavanceerd scherpstelsysteem dat meerdere opnames maakt met één druk op een toets”, gaat Fluke verder. “De camera combineert de beelden tot één scherp beeld van objecten dichtbij en veraf. Hierdoor ontstaat een precieze beeldhelderheid zodat u wanneer u weer teruggaat naar kantoor beschikt over een scherp beeld, ongeacht de omstandigheden.”

Werken op afstand

Om sneller te kunnen schakelen kan er ook op afstand worden gewerkt. Het Fluke Connect-systeem biedt, ongeacht de locatie, toegang tot de onderhoudsdossiers. Hierdoor kunnen besluiten sneller worden gemaakt en kunnen collega’s real-time samenwerken door videogesprekken. Waardoor de productiviteit wordt verhoogd. “Beelden worden direct op de camera wireless gesynchroniseerd met het Fluke Connect-systeem, zodat beelden kunnen worden gekoppeld aan een project of werkorder. Rapporten kunnen direct op locatie worden opgesteld en vanaf de locatie via e-mail worden gedeeld.”   

Ook interessant