Zoeken
Menu
E-schroevendraaier speedE® II electric: Drie keer sneller schroeven met minder kracht- en spierbelasting

Handgereedschapfabrikant Wiha presenteert de nieuwe E-schroevendraaier speedE® II electric. De schroevendraaier is sneller, krachtiger en veelzijdiger van opzet en is voorzien van twee standen voor materiaalbescherming, 0,4 Nm en 1 Nm, waardoor een heel nieuw scala aan toepassingen mogelijk wordt. Dankzij het geïsoleerde slimBit-wisselsysteem (tot 1.000 V AC) biedt deze noviteit gebruikers maximale veiligheid, flexibiliteit en beslissingsvrijheid bij het dagelijkse werk.

De bediening is intuïtief en eenvoudig. Eerst wordt 3x zo snel als met een gangbare schroevendraaier, automatisch geschroefd. Dan grijpt de materiaalbeschermingsstop in. Met name bij gevoelige schroefverbindingen, waarbij fingerspitzengefühl is vereist, leidt een te hoge krachtoverdracht al snel tot materiaalbeschadigingen. Daarom moet voor die gevallen de stand 0,4 Nm worden geselecteerd.

Met de schuif op het 1,0 Nm-niveau kan de speedE® II nu ook, in combinatie met de gele Power slimBits, worden gebruikt voor schroefklussen die een hogere krachtsinspanning vereisen, bv. bij grotere schroeven. Na het elektrisch inschroeven kan de schroef eventueel in beide standen met gevoel ook handmatig verder worden vastgedraaid. Door de ringschakelaar is bediening in elke werkhouding comfortabel mogelijk.

slimBits

De rode en gele slimBits De rode en gele slimBits zijn op 10.000 V AC gecontroleerd, zijn tot 1.000 V AC toegelaten en zorgen met behulp van hun signaalkleur voor het selecteren van de juiste momentstand. Bij gevoelige, fijne schroefverbindingen worden doorgaans kleine schroefprofielen toegepast. De daarbij passende slimBits signaleren met hun rode kleur de gebruiker, dat hij voor deze toepassingen de materiaalbeschermingsstand op het rode 0,4 Nm-niveau moet zetten. De gele slimBits zijn dus meer geschikt voor het zwaardere werk.

Veel kracht en toch minder belasting

Professionals, die vaak langdurig gebruik maken van schroevendraaiers, worden door het ergonomische ontwerp van de speedE® II qua kracht- en spierbelasting in belangrijke mate ontlast omdat het handmatige schroeven vervalt. Spieren en pezen in handen en armen worden minder belast, wat voor gebruikers uit vele beroepsgroepen tot een tastbaar betere gezondheid leidt. Daarom wordt de speedE® ook door Duitse artsen en fysiotherapeuten van de AGR aanbevolen.

Qua afmetingen en gewicht is de speedE® II vergelijkbaar met gangbare schroevendraaiers. De kwalificatie "Made in Germany" onderstreept dat deze schroevendraaier qua robuustheid en kwaliteit aan de hoogste maatstaven voldoet.Ook interessant