Zoeken
Menu
Trui met verwarming houdt koukleumen warm Foto: Shutterstock

Nu de herfst voor de deur staat en het ook niet meer lang duurt voordat de winter haar intrede doet, kan de Flame Base Layer een uitkomst zijn. Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden, gaat het hier om een trui. En niet zomaar een trui: de Flame Base Layer is een sweater mét ingebouwde verwarming.

De ingebouwde verwarming in de Flame Base Layer zorgt ervoor dat eigenaren van de trui het nooit koud hebben. Met een simpele druk op de knop kunnen ze zelf de temperatuur van het kledingstuk bepalen. Maar eigenlijk is dat overbodig, omdat de trui via sensoren de lichaamstemperatuur meet, waardoor de sweater precies weet hoeveel warmte nodig is.

Sensoren voorkomen oververhitting

De sensoren houden de temperatuur van het lichaam continu in de gaten. Wanneer iemand de Flame Base Layer draagt tijdens het sporten of wanneer hij door de regen fietst, wordt de verwarming automatisch uitgezet. Dit voorkomt oververhitting. Eigenaren van de sweater hebben de mogelijkheid om extra accu’s te kopen, zodat de trui langer warm blijft. En lang warm blijft ie: als de Flame Base Layer opgewarmd moet worden met 5 graden, houdt hij het zo’n zes uur vol.

De Flame Base Layer is uitgevonden door een groep Canadese studenten, die elke dag bibberend van de kou naar de universiteit gingen. De trui is zeker niet alleen geschikt voor bibberende studenten, maar kan ook een uitkomst zijn voor installateurs die in de buitenlucht werken. De sweater is te koop voor zo’n 100 euro. Onder de naam FuelWear hebben de studenten naast deze warme trui, ook nog andere kledingstukken op de markt gebracht die ervoor zorgen dat we het nooit meer koud hebben.

Ook interessant