Zoeken
Menu

Onlangs is de overname afgerond van Powers Fasteners door Stanley Black & Decker. De gecombineerde onderneming biedt hierdoor een volledig assortiment bevestigingssystemen en een totaaloplossing in bevestigingsmiddelen. Beide bedrijven presenteren zich tijdens de Bouwbeurs in hal 12, standnummer C033. Bezoekers kunnen tijdens de beurs het nieuwe gecombineerde assortiment van Stanley Bostitch (onderdeel van Stanley Black & Decker) en Powers Fasteners bekijken en uitproberen.

Stanley Black & Decker is wereldwijd producent en leverancier van gereedschappen. Als eigenaar van de gerenommeerde merken Stanley, DEWALT, Black & Decker en Bostitch heeft het bedrijf een jaarlijkse omzet van meer dan 11 miljard dollar. Powers Fasteners is een toonaangevende producent en leverancier van boor- en verankeringssystemen voor beton, metselwerk en staal. Het bedrijf levert tevens mechanische, lijm- en geschoten bevestigingssystemen. Met de overname completeert Stanley Black & Decker de bestaande Bostitch portfolio bevestigings- en verankeringsmiddelen voor de utiliteitsbouw. Voor 2013 is de introductie van een groot aantal nieuwe producten en innovaties gepland.

Positionering
Colin Earl, vicepresident handgereedschappen en bevestigingsmiddelen bij Stanley Black & Decker Europe: “Het Powersteam heeft zich in het verleden steeds succesvol bewezen op het gebied van groei, productvernieuwing en het streven naar perfectie. Het bedrijf heeft in de afgelopen vier jaar meer Europese technische goedkeuringen (ETA) ontvangen, dan welk bedrijf dan ook. Wij zijn er trots op dat wij Powers Fasteners kunnen verwelkomen bij Stanley Black & Decker. Door de bestaande portfolio van bevestigingsmiddelen van Bostitch in te zetten, kan het gecombineerde bedrijf zich op unieke wijze positioneren in de markt. Zo kunnen wij voldoen aan de vraag van uiteenlopende eindgebruikers naar bevestigingsmiddelen en toepassingen, waarbij de nadruk ligt op mechanische verankeringen, lijmerverankeringen en geschoten montage.”

Stanley Black & Decker
Stanley Black & Decker is in 2010 ontstaan uit de fusie tussen Stanley en Black & Decker.

Ook interessant