Zoeken
Menu
Speciale dronecamera helpt installateur bij warmteanalyse Foto: Shutterstock

​Drones maken steeds meer hun intreden in de installatiebranche, maar de effectiviteit van deze vliegende hulpmiddelen is nog niet altijd even groot. Misschien omdat het een nieuw hulpmiddel is, maar in sommige gevallen zijn de foto’s die het apparaat maakt niet altijd van de gewenste kwaliteit.

Om dat laatste probleem op te lossen, heeft het bedrijf Flir Systems een nieuwe camera ontwikkeld: de FLIR Vue™ Pro R. Deze warmtebeeldcamera kunnen installateurs de temperatuur van plekken in beeld brengen wat handig is voor het isoleren van huizen. Met de nieuwe camera kunnen de foto’s ook worden opgeslagen en na afloop van de vlucht worden bewerkt of beter worden geanalyseerd.

LEES OOK: Kleine installateur ontdekt voordelen drone

Uitgebreide functies

De makers laten weten content te zijn met het nieuwe type camera. “De Vue Pro R behoudt de functies van de standaard Vue Pro model, maar kan nu radiometrisch worden gekalibreerd.” De foto’s die met de nieuwe camera worden gemaakt, kunnen in speciaal ontwikkelde software worden bewerkt en geanalyseerd waaronder de emissiegraad van objecten, de temperatuur van de achtergrond, de relatieve luchtvochtigheid en de warmtegevoeligheid. De camera maakt een digitale warmtebeeld video en radiometrische warmtebeeld foto’s die worden opgeslagen op een mciro-SD card. De camera kan ook worden gekoppeld aan een app die door de ontwikkelaars is gemaakt waardoor de gebruiker kan meekijken om zo tot de beste foto’s te komen zonder dat er een computer aan te pas hoeft te komen.


Beschikbaarheid

De camera is vanaf mei 2016 te verkrijgen en wordt aangeboden vanaf bijna 3000 Amerikaanse Dollar.Ook interessant