Zoeken
Menu
Renoveer je schoorsteen met deze innovatie Foto: Shutterstock

Een veilige en goedwerkende schoorsteen is goud waard. Het bedrijf Ubbink heeft zodoende een nieuwe aanwinst voor haar Rolux Flex schoorsteenrenovatiesysteem gelanceerd. Voor de varianten Flex 50 en Flex 80 is een schachtaansluiting met trekvaste verbinding op de markt gebracht.

Met deze schoorsteenrenovatiesystemen kunnen schoorsteenkanalen gemoderniseerd worden. Daarnaast maken deze systemen de schoorsteen geschikt om rookgassen af te voeren.

Aansluiting is trekvast

Het speciale aan de nieuwe aanwinst van Ubbink is de trekvaste verbinding. Hierbij wordt de steun buiten de schacht bevestigd waardoor een groot gat niet meer nodig is. Hierdoor kan de slang nergens ongewild los raken en kan de bocht niet loskomen van de steun. Volgens Ubbink is een ander voordeel van dit systeem dat er geen condens meer in de leiding blijft staan, omdat er in de steun het juiste soort afschot is verwerkt. Dit resulteert in een compleet veilige en trekvaste verbinding tussen zowel de schachtaansluiting als de flexibele rookgasafvoerslang.

Gezond binnenklimaat belangrijk

Ubbink is gespecialiseerd in oplossingen voor energie efficiëntie en een gezond binnenklimaat voor gebouwen. Het assortiment van het bedrijf bestaat vooral uit producten voor rookgasafvoer, ventilatie en luchtdicht- en waterdicht bouwen. Ook kun je bij Ubbink terecht voor bevestigingsmateriaal voor dakramen en zonne-energiesystemen.  

Ook interessant