Zoeken
Menu
Prefab hoekprofielen met geïntegreerde verstekverbinding primeur Foto: persbericht Saint-Gobain API

​Leverancier van plafondophangsystemen Saint-Gobain API introduceert als eerste in Nederland een geprefabriceerd binnen- en een buitenhoekprofiel met geïntegreerde verstekverbinding.

Jan-Dirk Heesbeen van Saint-Gobain API legt uit: “In verstek uitgevoerde hoeken zijn handwerk en daarmee afhankelijk van de individuele kwaliteit van de monteur die de profielen verstek moet knippen. Steeds minder monteurs beheersen dit vak. Hierdoor kan de kwaliteit van een project onder druk komen te staan, zeker als ook de realisatietijd kort is.”

Voordelen voor de monteur

Tijdens de installatie kan het binnenhoekprofiel handmatig in een hoek van 90 graden worden gebogen. De rechte Mitra-profielen zijn zodanig uit het metaal geslagen dat iedere monteur haakse hoeken eenvoudig in verstek kan uitvoeren. Het profiel voorkomt discussie tussen monteur, architect en opdrachtgever doordat er een constante kwaliteit wordt geboden voor haakse hoeken. Een extra voordeel voor monteurs is dat vouwen of in elkaar schuiven, sneller is dan knippen. Hierdoor kan elke monteur met deze standaard verstekoplossing gemakkelijker de deadline halen.

Ook interessant