Zoeken
Menu
Nederlandse startup lanceert slot dat je opent met je smartphone Foto: Shutterstock

​Je slot openen met je smartphone zorgt voor minder geklooi met sleutels. De Smart Cylinder Lock maakt dit mogelijk. Het slimme slot is ontwikkeld door de Nederlandse start-up Bold Locks en zal spoedig in productie worden genomen. De ontwikkelaars claimen dat het slot veiliger en comfortabeler is dan een normaal cilinderslot.

Het slot heeft een simpel design en maakt gebruik van een veilige app. In de beveiligde app kan de gebruiker aangeven wie allemaal toegang krijgt tot het pand. Daarbij kan het per dag worden aangegeven. Als de schoonmaker elke dinsdag komt, heeft hij of zij alleen op dinsdag toegang. Ook is het slot te openen op afstand door middel van een afstandsbediening. Dit maakt het mogelijk voor kinderen of ouderen, die geen smartphone hebben, om ook binnen te komen. Zodra je binnen een bepaalde straal van het slot komt, opent het slot zich al. Als je te ver uit de buurt bent, gaat de deur weer op slot. Daarbij is het niet nodig om je telefoon uit je zak te halen.

Slimme slot zonder motortje

Maar is het slot wel veilig, horen wij je denken. De ontwikkelaar claimt dat het slot zowel fysiek als digitaal onbreekbaar zijn. Een unieke constructie moet er toe dienen dat het slot niet breekt, zelfs niet met een boormachine. De Smart Cylinder Lock heeft in tegenstelling tot andere slimme sloten geen motortje. De batterij van het slot gaat drie jaar mee en de makers krijgen een melding als de batterij bijna leeg is.

De lancering staat voor maart 2017 gepland.

Ook interessant