Zoeken
Menu

Begin oktober breidt Makita het assortiment SDS-MAX combihamers uit met vier modellen die standaard zijn voorzien van een stofafzuigadapter. Deze adapter en de bijbehorende kokers zijn zowel geschikt voor boren als breken. De professional kan de kokers eenvoudig verlengen en aanpassen aan de lengte van iedere boor of beitel, wat zorgt voor een stofvrij resultaat. De Makita stofafzuigadapter is in combinatie met de SDS-MAX combihamers voor boren door TNO-gecertificeerd en goedgekeurd door de Inspectie SZW.

Deze nieuwe Makita SDS-MAX combihamers HR4010CV, HR4011CV, HR4510CV en HR4511CV met stofafzuigadapter voldoen aan de eisen voor stofvrij, veilig en gezond werken. Dankzij de toegepaste actieve Anti Vibratie Technologie (AVT) worden trillingen geabsorbeerd waardoor de machines ondanks een hogere slagkracht toch voelbaar rustiger in de hand liggen. Dit is prettiger voor de gebruikers en zorgt dat zij minder snel moe worden tijdens het boren of breken. Het resulteert tegelijkertijd in hogere prestaties en gaat het zogenaamde ‘witte vinger syndroom’ tegen. Makita heeft de combihamers standaard uitgevoerd met een grote D-handgreep, die verstelbaar is in meerdere posities. De HR4011CV en HR4511CV zijn tevens voorzien van een anti-vibratie achtergreep, die extra comfort biedt tijdens het werken. Professionals kunnen met deze twee machines tot 30% (ruim een uur) langer boren dan met de Makita combihamer HR4010C.

Constante slag- en draaikracht
De nieuwe combihamers werken tot 50% sneller dankzij Smart Impact Technologie. Ze beschikken standaard over 12 beitelposities en een constante slag- en draaikracht, ook bij zware belasting. De machines zijn tevens voorzien van een instelbare slagkracht voor breken, een (veiligheids)slipkoppeling tegen vastslaan en een slagstop voorkomt het stukslaan van de boorhouder. Een LED-indicatie waarschuwt de gebruiker tijdig voor koolborstelslijtage of preventief onderhoud. De combihamers HR4010CV en HR4011CV zijn bij uitstek geschikt voor gaten van 24 mm, maar boren tot 40 mm in beton. De HR4510CV en HR4511CV kunnen tot 45 mm boren in beton. Kijk voor meer informatie op makita.nl.

Over Makita
Makita bestaat sinds 1915 en ontwikkelt en produceert in tien fabrieken in alle werelddelen gereedschap voor professionals. Met meer dan 10.000 werknemers wereldwijd is het een van ´s werelds grootste producenten van professioneel elektrisch gereedschap. Ruim 35 jaar geleden kwam Makita naar Nederland. Zowel toen, nu, als in de toekomst blijft Makita gereedschap ontwikkelen waarmee de gebruiker gezonder, gemakkelijker en productiever kan werken. Makita innoveert continu en dat resulteert in elektrisch gereedschap van hoge kwaliteit. Een lange levensduur, hoogwaardige afwerking, gebruiksvriendelijkheid, prestaties van de machine en ingebouwde veiligheid, zijn de belangrijkste kenmerken van Makita gereedschap.

Ook interessant