Zoeken
Menu
Kieback&Peter komt met verschillende noviteiten Foto: persbericht Kieback&Peter

Kieback&Peter introduceert binnenkort de 2e generatie Qanteon gebouwbeheersystemen, de software Climotion®/BaOpt voor ventilatiesystemen en een aantal noviteiten. Zo komt het bedrijf ook met de ‘Charged for Life’ draadloze ruimtetemperatuurregeling, de 6-wegafsluiter, de MF15, de DDC4020 en de ECM4000 voor HVAC-installaties met uitgebreide netwerken.

Om met de Qanteon 1.2 te beginnen, dit gebouwbeheersysteem is een energiemanagement en gebouwbeheer in één. Kieback&Peter heeft hard gewerkt aan de gebruiksvriendelijkheid. Het product is geschikt voor kleine tot middelgrote gebouwen. Uiteraard voldoet het nieuwe gebouwbeheersysteem aan de gestelde eisen die aan een energiemanagementsystemen worden gesteld. “Naast een efficiënt gebouwbeheer helpt Qanteon het besparingspotentieel te ontdekken, energiebesparingen te realiseren en het effect te controleren. Het beheersysteem is een aanvulling op het bestaande Neutrino gebouwbeheersysteem en rekent af met complexe en dure gebouwbeheersystemen. Het systeem is BACnet gecertificeerd.”

ECM4000

Ook de ECM4000 is een nieuw product van Kieback&Peter. In het geval dat de BACnet® Broadcast Management Device niet meer werkt, voorkomt de ECM4000 dat er storingen ontstaan. Mochten er onverhoopt wel storingen ontstaan, dan vindt er geen communicatie meer plaats tussen de DDC-systemen in de sub netwerken. “De ECM4000 continueert de data uitwisseling onder alle omstandigheden, zodat installaties blijven functioneren.”

6-weg regelkogelkraan

De introductie van de 6-weg regelkogelkraan moet er voor zorgen dat er op ruimte, materiaalkosten en installatietijd wordt bespaard. De nieuwe kraan is volgens de ontwikkelaar eenvoudiger en sneller te installeren en vervangt tot vier 2-weg regelkleppen in 4-weg leidingsystemen. “Bovendien verlaagt het de faalkosten en de kans op fouten bij de bekabeling”, geeft het bedrijf meer informatie over de noviteit.

MF15 en MF50

De bestaande energie-efficiënte servomotor MD15 en de compacte servomotor MD50 worden door Kieback&Peter uitgebreid met elektrische noodfunctie MF15 en MF50. “ De servomotoren met deze functie sturen de servomotor naar een vooraf te kiezen positie bij spanningsuitval. Daardoor zijn deze universeel toepasbaar.” De MF15 en MF50 zijn, in vergelijking met soortgelijke mechanische apparatuur, compact en werken energiezuinig door het lage energiegebruik

Ook interessant