Zoeken
Menu

In een initiatief van het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf (OTIB), in samenwerking met het platform Technische Installaties, worden warmtebeeldcamera’s van FLIR Systems ingezet om jongeren warm te maken voor techniek en het beroepsonderwijs.

Aan de hand van een draagbare warmtebeeldcamera’s FLIR i3 camera gaan de leerlingen van 12 scholen in heel Nederland gebouwinspecties uitvoeren en op zoek gaan naar koudebruggen, ontbrekende isolatie, vochtplekken en meer. OTIB hoopt, samen met het platform Technische Installaties, met dit initiatief de interesse voor techniek in het algemeen te stimuleren, zowel bij de VMBO’ers als bij de leerlingen uit het basisonderwijs.

 “Het project dient eigenlijk twee doelen,” vertelt John Stoop, teamleider bij Markland College. “Enerzijds is dit een duurzaamheidsproject, waarin we leerlingen bewust willen maken van het belang van isoleren van je eigen woning. Anderzijds kunnen de warmtebeeldcamera’s bij jongeren interesse opwekken voor techniek. We hebben gemerkt dat leerlingen echt zichtbaar enthousiast zijn als ze met dergelijke technologie aan de slag mogen.”

OTIB is het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het technisch installatiebedrijf en vertegenwoordigt zo’n 10.000 werkgevers en ruim 125.000 werknemers. Het fonds biedt de branche ondersteuning bij het verder ontwikkelen van kennis en vakmanschap en wil jong en oud kennis laten maken met techniek.

Via het Nederlandse KWx, FLIR-distributeur en specialist op het gebied van test-en meetinstrumenten, werden een zestigal FLIR i3 camera’s geleverd aan OTIB, die de camera’s op zijn beurt ter beschikking stelt aan het Platform Technische Installaties. De regiocoördinatoren van dit platform stellen vervolgens deze camera’s beschikbaar aan VMBO-scholen in hun regio. Zo worden scholen bereikt door heel Nederland.

Ook interessant