Zoeken
Menu
Beursnieuws Geld verdienen voor de installateur met slim bevoorraden Beeld: Shutterstock

Wat is nou een slim moment om de bus van de installateur weer van de juiste voorraad te voorzien? Juist ja, als hij slaapt. De chauffeurs van SLS, Special Logistic Services, rijden ‘s nachts langs om de materialen letterlijk in de bus aan te vullen, zodat de installateur ‘s ochtends direct op pad kan richting de klant. Heeft de installateur vijf monteurs in dienst bespaart hij al gauw een kleine vijfhonderd euro per week.

Michel van Dijk van SLS komt het zijn toehoorders op de vakbeurs VSK (van 6 tot en met 9 februari in de Jaarbeurs in Utrecht) nog eens voorrekenen. Hij is één van de sprekers in het Uneto-VNI Theater op de beursvloer. De titel is al veelzeggend: ‘Servicelogistiek lijdt onder dichtslibbende wegen’. Van Dijk is verantwoordelijk voor Sales, Marketing en de ontwikkeling van nieuwe services voor de klanten van SLS. Van Dijk signaleert twee problemen die elkaar versterken. Enerzijds slibt het Nederlandse wegennet dicht, anderzijds heeft de installatiebranche grote moeite om voldoende technisch geschoolde mensen te vinden. Hoe zonde is het dan als die mensen eerst naar het magazijn moeten rijden om materialen op te halen. Van Dijk: “Installateurs zijn daardoor minder productief in een tijd van schaarste. Daarover gaat mijn verhaal in het Uneto-VNI-theater.”

Ontzorgen en geld verdienen

Volgens Van Dijk valt er nog meer te besparen. Het beheer van het servicemagazijn met reserve onderdelen, gereedschappen, retourgoederen en afvalstromen is meestal geen kernactiviteit van het installatiebedrijf. Door deze activiteit uit te besteden aan SLS vallen er volgens Van Dijk aanzienlijke besparingen te behalen. Bovendien kan de installateur zich op zijn kernactiviteiten concentreren. Van Dijk vertelt zijn verhaal op dinsdag 6 en woensdag 7 februari in het Uneto-VNI Theater, van 15.00 tot 15.45 uur. Het theater is gratis toegankelijk voor bezoekers van de vakbeurs VSK.

Ook interessant