Zoeken
Menu
​Aardingsweerstand zonder aardelektroden los te koppelen Foto: persbericht Fluke

Het nauwkeurig meten van aardingsweerstand is belangrijk, maar kan soms lastig zijn of de juiste metingen worden niet weergegeven. Fluke wil hiervoor een uitkomst bieden en komt met De Fluke 1630-2 FC voor duurzame en nauwkeurige metingen.

Voordeel van het nieuwe product is dat het niet noodzakelijk is om aardelektroden los te maken van het circuit. Ook het hulpelektroden zijn niet nodig. Bij het uitvoeren van een meting wordt de bek van het instrument om de elektroden geklemd. Fluke: “Deze testmethode maakt het gevaarlijke en tijdrovende losmaken van parallelle elektroden overbodig. Doordat er geen hulpelektroden nodig zijn hoeft u hiervoor ook geen geschikte locatie te zoeken. De 1630-2 FC is ook bijzonder geschikt voor nauwkeurige meting van lekstroom (AC).”

In de cloud

Het nieuwe apparaat is te koppelen aan een smartphone of tablet en de metingen zijn op te slaan in de cloud. Dit maakt het delen met opdrachtgevers of collega’s gemakkelijk. Ook foto’s en GPS-locaties zijn deelbaar. “Uiteraard kan de Fluke 1630-2 FC worden voorzien van een KWS kalibratiecertificaat, waarmee u de nauwkeurigheid van uw metingen kunt aantonen.”

Ook interessant