Zoeken
Menu
Uitbreiding serie Aperto douchecabines

Een minimalistische vormgeving en hoge transparantie zijn nog steeds de trend in de badkamer maar mogen niet ten koste van de functionaliteit gaan. Met de juiste doucheoplossing is dat onder alle omstandigheden te realiseren. De Aperto-serie van HSK Duschkabinenbau biedt voor elke badkamer en elke inbouwsituatie nieuwe oplossingen.

Alle elementen van de Aperto-serie van HSK Duschkabinenbau zijn minimalistisch vormgegeven, waardoor de badkamer optisch groter lijkt. Het scharnier maakt een deuropening naar buiten en binnen mogelijk. Het is aan de binnenkant vlak met het glas en vergemakkelijkt daarmee het onderhoud van de glazen oppervlakken. De nieuwe oppervlakcoating minimaliseert het opdrogen van waterdruppels en het vasthechten van vuil en kalk. De productserie is met verschillende glassoorten en -decors verkrijgbaar. Zo zijn er de varianten: echt glas helder, matglas in het midden, geheel matglas, grijs glas en spiegelglas.

Douche en badkuip naast elkaar

Bij een combinatie met een badkuip biedt de Aperto met verkorte zijwand uitkomst. Ook in kleine badkamers is dankzij de zwenkbare douchedeur een comfortabele instap in de douche gegarandeerd.

Soms is er alleen in het vensterbereik van een badkamer voldoende ruimte voor een douche. HSK Duschkabinenbau heeft hiervoor de Aperto-vensteroplossing. Bij niet-gebruik worden de glazen elementen tegen de wand gevouwen, waardoor de badkamer direct optisch groter wordt. Verder kan het raam na het douchen worden geopend.

U-cabine

Een andere nieuwigheid van de Aperto-serie is de U-cabine. Dankzij deze doucheoplossing kunnen douches vrij aan de wand worden geplaatst, voor het geval hoeken van de ruimte al zijn geblokkeerd door een deur, een spoelbak of andere voorwerpen. Hierbij is een voordeel, dat de volledig echt glazen douchecabine in het douchebereik kan worden gevouwen.

De nieuwe walk in Aperto draaivouwdeur kan ook in kleine badkamers extra ruimte creëren. Het 3-delige glazen element kan om de kraan worden gevouwen, zonder ertegenaan te stoten. De vouwbare deurelementen laten zich gemakkelijk in de juiste positie brengen.

Praktische badkuipopzet

Ook gebruikers van de Aperto-badkuipopzet kunnen profiteren van de functies van de Aperto-serie. De badkuipopzet is identiek aan de walk in Aperto opgebouwd. De opzet kan naar binnen en buiten worden gezwenkt. Met de breedtes van 90 tot 120 cm en een hoogte van 100 tot 150 cm is de opzet geschikt voor alle badkuipen.

Ook interessant