Zoeken
Menu
Trends in de badkamer die we terugzien in 2019 Foto: Bette

Als installateur is het handig als je een beetje bijblijft wat betreft trends in en om het huis. Je wilt je klant graag zo goed mogelijk kunnen adviseren. Geen eenvoudige opgave, als je ziet hoe snel de mode verandert of verdwijnt. Hierbij een paar nieuwe en iets oudere badkamertrends die we zeker terug zullen zien in 2019.

1. Een persoonlijke touch

De badkamer is vaak het meest onpersoonlijke plekje in het huis. Maar voor consumenten is er tegenwoordig steeds meer keuze op het gebied van kleur, materiaal en afwerking. 

Zo kan je bij Axor kiezen voor afwijkende productafmetingen of bijzondere kleur-, materiaal- en oppervlakteafwerkingen. Kies bijvoorbeeld voor opvallend materiaal zoals hout, marmer of zelfs leer.

Geberit gaat nog een stukje verder, ontwerp je eigen bedieningsplaat! Kies bijvoorbeeld een vakantiefoto of laat de plaat verdwijnen in de achtergrond.

Beeld: Axor

2. Kleur is het nieuwe wit

Foto: Geesa

Moet een badkamer altijd wit zijn? Zeker niet. We zagen de afgelopen jaren al steeds meer kleur in de badkamer, bijvoorbeeld door middel glanzende kleurrijke tegels of vrolijk geprint – waterproof - behang. Dit blijft het komende jaar. 

Een trendkleur is bijvoorbeeld het zogenaamde ‘spiced honey’. Dit is een warme, rustige honingkleur die prachtig combineert met gouden accessoires. Zo heeft Geesa de badkameraccessoirecollectie Tone Gold, die van de badkamer een chique ruimte maakt.

Ook in de categorie ‘kleur’: zwarte kranen voor de wastafel, douche of bad. Deze blijven in 2019 nog zeker in beeld. Voor klanten die echt durven: donkere of geheel zwarte wastafels en ligbaden.

3. Onzichtbaar en naadloos

Een persoonlijke touch wordt dus steeds belangrijker, de techniek daarentegen wordt steeds meer onzichtbaar, naadloos en barrièrevrij. Zo loopt de douchevloer optisch door met de betegelbare douchevloergoot van Geberit, de CleanLine. De afdekplaat van de vloergoot is in te leggen met de vloertegel, waardoor de waterafvoer opgaat in de tegelvloer en het water vrijwel onzichtbaar verdwijnt.

Beeld: Geberit

Ook het Duitse sanitairbedrijf Bette gaat voor douchen zonder obstakels en afstapjes, wat ook zorgt voor meer veiligheid. Het maakt de douche bovendien toegankelijk voor mensen die minder goed ter been zijn of in een rolstoel zitten.

Een vlakke douchevloer is vaak ook hygiënischer dan bijvoorbeeld een vloer met tegels. In voegen van tegelvloeren ontstaan namelijk vuilafzetting en schimmels, ook bij siliconenvoegen. Een douchevloer van geglazuurd titaanstaal heeft geen voegen waarin zich vuil en schimmel kunnen afzetten. 

Beeld: Bette

4. De badkamer in de slaapkamer

Je ziet het steeds vaker. Een kleine badkamer biedt niet voldoende ruimte voor een ligbad, dus waarom dan niet in de slaapkamer? Er zijn natuurlijk een aantal praktische punten waaraan een bad in de slaapkamer aan moet voldoen, maar het geeft een chique uitstraling en een ruimtelijk effect. Eventueel kan je een glazen wand toevoegen om toch een enigszins afgescheiden hoek te creëren. 

Beeld: Pixabay

Ook interessant