Zoeken
Menu
Onzichtbare waterafvoer met betegelbare douchevloergoot Tekst en beeld: Geberit

Hoe mooi oogt het, als de vloer van je esthetische inloopdouche geheel doorloopt en visueel niet onderbroken wordt door een douchegoot? Met CleanLine, de nieuwe betegelbare douchevloergoot van Geberit, kan dit nu. De afdekplaat van de vloergoot is in te leggen met de vloertegel, waardoor de waterafvoer opgaat in de tegelvloer en het water vrijwel onzichtbaar verdwijnt.

In 2015 introduceerde Geberit de douchevloergoot CleanLine in roestvaststaal. Deze douchevloergoot is in meerdere opzichten vernieuwend. De platte sifon heeft een hoge water afvoercapaciteit, is eenvoudig op maat te zagen om zo te voldoen aan de afmetingen van de douchevloer, is in een handomdraai schoon te maken en heeft een unieke – in de fabriek aangebrachte – afdichtingsfolie om het risico op lekkage tot een minimum te beperken. Dankzij de nieuwe betegelbare afdekplaat kan nu ook aan de wens voldaan worden om een douchevloer te realiseren met een vrijwel onzichtbare waterafvoer.

Ontwerpvrijheid

Net als bij de rvs douchevloergoot is de afdekplaat van de betegelbare variant met een eenvoudige beweging te verwijderen en is de geïntegreerde kamvormige haarzeef snel te reinigen. De Geberit CleanLine kan zowel tegen de wand als in het midden van de douchevloer ingebouwd worden. Dit geeft ontwerpvrijheid in de badkamer.

Permanente afdichting

De grootste uitdaging voor de installateur, namelijk het creëren van een permanente afdichting, is met de CleanLine eenvoudig te overwinnen. De afdichtingsfolie is namelijk fabrieksmatig aan de afvoer bevestigd en kan daardoor eenvoudig verwerkt worden in de douchevloer. Dat scheelt tijd en het beperkt het risico op lekkage tot een minimum.

Ook interessant