Zoeken
Menu
Nieuwe editie maakt wc-douche toegankelijk Foto: persbericht Geberit

Comfort in de badkamer is voor veel consumenten belangrijk. Een lekker warme douche of ontspannen in bad. Toch wordt dit comfort vaak overgeslagen wanneer het toilet wordt bezocht. Om meer comfort te creëren in combinatie met hygiëne heeft Geberit de AquaClean Mera wc-douche. Deze noviteit is nu uitgerust met een tweede variant.

De AquaClean Mera wc-douche reinigt je onderlichaam met water en biedt een hoog comfortniveau. In 2015 kwam Geberit met de comfort-editie van het product, en daar is nu de Classic-variant aan toegevoegd. “Het Classic model heeft een uiterst effectieve, geluidsarme luchtzuivering, een intelligente warmeluchtföhn en een gebruiksvriendelijke afstandsbediening, waarmee je de verschillende functies intuïtief en naar eigen voorkeur kunt bedienen”, legt Geberit uit in een persbericht. Het verschil met de comfort is dat deze enkele extra functies heeft zoals een licht dat door een naderingssensor wordt geactiveerd zodat het toilet eenvoudig kan worden gevonden in het donker. Daarnaast is deze variant uitgevoerd met extra functies: “De wc-deksel opent automatisch als je nadert en je hoeft deze dus niet op te tillen – handig en hygiënisch. De naderingsensor activeert tevens het verwarmingssysteem van de ergonomische wc-zitting. Een bijzonder voordeel van al deze functies is dat ze in ruststand vrijwel geen elektriciteit verbruiken.”

De wc-douche

Het reinigingssysteem van de wc-douche maakt gebruik van twee sproeimonden. Geberit omschrijft de straal als doelgericht en hygiënisch. Na de reiniging, die met verwarmd water gebeurt, wordt er gedroogd met warme lucht. Speciaal voor vrouwen is de wc-douche uitgevoerd met een ladydouche. De gebruiker kan de gewenste standen instellen door middel van een afstandsbediening.

Randloos toilet

Voor extra hygiëne is de wc uitgevoerd zonder rand. “Dit vormt de basis van de TurboFlush spoeltechnologie, die het mogelijk maakt het toilet zeer grondig en geruisloos te spoelen met slechts één spoelopening aan de zijkant. Onbereikbare zones zijn er nauwelijks, omdat randen en hoeken volledig overbodig zijn gemaakt.”

Ook interessant