Zoeken
Menu
Meer hygiëne door spoelplaat van glas Foto: persbericht TECE

​Hygiëne op het toilet is uitermate belangrijk, maar een mooi design van het sanitair wordt vaak ook gewaardeerd. TECE heeft met beide onderdelen rekening gehouden. Het bedrijf introduceert een minimalistische en naadloze wc-bedieningsplaat van echt glas: de TECElux Mini.

Hygiëne op het toilet is uitermate belangrijk, maar een mooi design van het sanitair wordt vaak ook gewaardeerd. TECE heeft met beide onderdelen rekening gehouden. Het bedrijf introduceert namelijk een minimalistische en naadloze wc-bedieningsplaat van echt glas: de TECElux Mini.

Het product is voorzien van een futuristische en hygiënische sen-Touch bediening. Dat houdt in dat de plaat niet aangeraakt hoeft te worden om het toilet door te spoelen. TECE legt uit: “Een sensor herkent wanneer een persoon in de buurt van het toilet komt, pas dan lichten de contouren van de 'bedieningstoetsen' op. Dan kan men kiezen voor een kleine of volspoeling door een lichte aanraking of hygiënische bijna aanraking.”

Het oog wil ook wat

Het design laat de spoelplaat er futuristisch uitzien doordat er geen naden aanwezig zijn. Ook de diepte van slechts 8 millimeter draagt daar aan bij.  “Met een speciaal inbouwraam kan deze volledig vlak in een wand worden ingebouwd. De bedieningsplaat kan probleemloos op alle TECE inbouwreservoirs worden toegepast en is leverbaar in het wit en zwart.” De gebruiker kan ook kiezen voor een ingebouwde inworpschacht waar reinigingstabletten in kunnen worden gedeponeerd voor meer hygiëne en fris ogend water. 

Meer lezen over het desing van spoelplaten? Vorige week schreven we over het design van de nieuwe bedieningsplaten van Geberit.

Water besparen op het toilet

Het nieuwe product van TECE zorgt voor waterbesparing. Voor een kleine spoeling wordt altijd drie liter gebruikt. Wanneer er meer water nodig is, kan de gebruiker aangeven hoeveel er daadwerkelijk gebruikt moet worden: 4.5, 6, 7.5 of 9 liter. “Dankzij deze waterbesparende duospoeltechniek wordt meer dan 50 % water bespaard.”


Ook interessant