Zoeken
Menu
Matte badkamerkleuren bepalen de sfeer

​Als jouw klant een badkamer een badkamer samenstelt, wordt er in bijna alle situaties gekozen voor een douchebak in dezelfde kleur als de rest van het interieur. Daarbij zag sanitair fabrikant Bette een mogelijkheid om consumenten meer keuze te bieden.


Bette komt met 22 matte kleuren. “Met deze matte kleurnuances in wit, antraciet en diverse grijs-, beige-, taupe- en bruintonen, komt Bette tegemoet aan de huidige tegel- en vloertrends.” De keuze voor de kleurenuitbreiding was een logische beslissing, vindt de fabrikant. “Kleuren spelen in de badarchitectuur een beduidend rol, omdat het een effect op onze gemoedsrust heeft.” De kleuren spelen daarbij in op het gevoel en de emotie van de gebruiker. “Zo hebben warme kleuren een stimulerende, activerende werking op ons zenuwstelsel en koele kleuren een harmoniseerde, ontspannende werking. Met de nieuwe matte kleuren kan de badkamerontwerper onderscheidende stemmingen creëren, in harmonie met de vloer of wanden, of met een opvallend accent. Daarbij zijn ook de details niet vergeten. Zelfs de deksel van de afvoer kan in kleur worden geleverd.”

Verschillende series leverbaar

De nieuwe kleuren zijn toepasbaar bij de douchebakseries: Bettefloor, Bettefloor side en de super vlakke douchebakken. Een extra antislip laag, die onzichtbaar is, kan ook worden geleverd. Naast de douchebakken zullen ook de wastafels in deze kleuren verkrijgbaar zijn.   

Antislip laag voor veilig douchen

De antislip laag is geschikt voor senioren zodat zij veilig kunnen douchen. “Het Betteantislip Pro glazuur is op het gehele oppervlakte aangebracht, daarom is uitglijden tot een minimum beperkt. Het glazuur is overigens nauwelijks zichtbaar en dus esthetisch veel mooier dan de 'old school' oplossing van ingebrand kwartszand.” De douchebakken met antislip voldoen aan de antislipwaarden R10 volgens DIN 51130, DIN 51097.

Ook interessant