Zoeken
Menu
Luxxor Hamwells Blue series: meer dan 30% besparing op energievraag voor douchen

De Luxxor-Hamwells Blue serie heeft de hoge efficiency van de douchepijp-WTW én kan gelijkvloers worden toegepast. Door de modulair opbouw is het toepassingsgebied groot. De Luxxor-Hamwells Blue kan zichtbaar als zelfstandig design douchesysteem in de badkamer worden toegepast, maar ook als onzichtbare held in de technische ruimte. De Luxxor Hamwells Blue werkt naadloos samen met CV-ketels, warmtepompen, boilers en doorstromers.

De isolatie van huizen wordt steeds beter, waardoor er steeds minder energie voor verwarming nodig is. Hierdoor en doordat we steeds meer zijn gaan douchen, maakt warmtapwater een steeds groter deel uit van de totale warmtevraag. Door het toepassen van de Luxxor-Hamwells bespaart u al snel de helft op de energievraag voor douchen. 

Er zijn nogal wat voordelen

  • Verbetering rendement van het energiesysteem met een kostenbesparing van 30 tot 50%;
  • Voor dezelfde waterinhoud is een kleinere boiler/voorraadvat toereikend;
  • Van alle gemak voorzien; nagenoeg onderhoudsvrij en zelfreinigend ;
  • Zeer korte opwarmtijd van 15-20 seconden.

Warmteterugwinning (WTW) is een eenvoudig proces. In een douche wordt de warmte van het wegstromende douchewater gebruikt  om het koude douchewater alvast op te warmen. Daardoor verbruikt je cv-ketel minder gas, hetgeen een flinke besparing kan opleveren. De warmtewisselaar komt in de afvoerpijp of in de goot van je inloopdouche. Na een kleine verbouwing kan het besparen beginnen.

Luxxor Sustainable Drain Systems is een Nederlands bedrijf dat haar producten ook in Nederland laat produceren. Alles over deze systemen is te vinden tijden VSK bij Luxor Sustainable Drain Systems (Stand: 08.B042).

Ook interessant