Zoeken
Menu
Kunststof buishouder van Viega

Viega Nederland heeft het programma toebehoren voor het Prevista Dry Plus voorwandsysteem uitgebreid met kunststof buishouders. Met de buishouders zijn leidingen snel, overzichtelijk en netjes langs de staanders en liggers van het voorwandsysteem te voeren.

Viega rationaliseerde het voorwandprogramma vorig jaar met de introductie van het Viega Prevista voorwandsysteem. Met de komst van dit modulaire voorwandsysteem werd het aantal systeemonderdelen teruggebracht en de opslag en montage op locatie vereenvoudigd. Op basis van een nieuw inbouwreservoir en verschillende identieke onderdelen kan het systeem zowel voor wand-, staanderconstructie- als railmontage worden ingezet. Met de uitvoeringen Prevista Dry, Prevista Dry Plus en Prevista Pure leent het systeem zich bovendien voor respectievelijk droogbouw en natbouw.

Viega Prevista Dry Plus is bedoeld voor railmontage. Het railsysteem biedt niet alleen grote vrijheid in de vormgeving, maar kan ook snel worden geïnstalleerd dankzij de rail en verbinders. De installatie in de rail verloopt snel en eenvoudig: op de rail plaatsen, vergrendelen, klaar.

Snelle montage

Door de grote indelingsflexibiliteit die Prevista Dry Plus biedt, is ook het leidingwerk meer divers. De nieuwe buishouders maken nu een consequente en snelle montage mogelijk. De ene zijde van de buishouder wordt op de montagerail van Prevista Dry Plus geschroefd. Een geelkleurig blokkeerelement zorgt er daarbij voor dat de buishouder zowel op de open als op de gesloten kant van de hoekverbinders past. Aan de andere zijde is de buishouder halfrond gebogen en uitgevoerd met metalen kabelbinder, waarmee de leiding in een handomdraai stevig wordt vastgezet. 

De nieuwe buishouder van Viega leent zich voor kunststofleidingen met een diameter van 16 - 20 mm al dan niet voorzien van isolatie (max. rondom 13 mm). De buishouder wordt geleverd als set van vijf stuks.

Ook interessant