Zoeken
Menu
HSK presenteert universele wandinbouwbox

HSK Duschkabinenbau maakt nu de montage van inbouw-veiligheidsthermostaten nog eenvoudiger: met de nieuwe universele wandinbouwbox van de Sauerlandse badkamerexperts kunnen de ingebouwde douche- en badkranen van de Shower & Co-lijnen "Softcube", "Rond" en "Vierkant" eenvoudig worden geïnstalleerd, optimaal worden afgesteld en gecontroleerd op lekkage - inclusief een minimale inbouwtijd en maximale montageveiligheid. Zo hebben vakmensen nog maar één inbouwbox nodig voor veel verschillende mogelijkheden.

Het grote voordeel van de nieuwe wandbox is de extra, derde uitgang, omdat er in de doucheruimte vaak meer is dan alleen een handdouche. Combinaties van handdouche, hoofddouche en stortdouche voor de douche of hoofddouche en handdouche met baduitloop als badoplossing komen vaak voor. Bij de nieuwe universele wandinbouwbox is er keuze uit één tot drie uitgangen, wat zo de installatie vergemakkelijkt. Als niet alle drie de aansluitingen nodig zijn, kunnen deze tijdens de installatie met de meegeleverde stoppen worden afgesloten. 

Alle aansluitingen zijn ontworpen voor Ø 15. De doos biedt ook een optie voor waterkanalen die ter plaatse zijn verwisseld. Er zijn daarvoor geen extra accessoires nodig, want alleen de thermostaat-eenheid hoeft slechts 180 graden gedraaid te worden. Bovendien scoort de box punten met een geluiddemper, een retourklep en een veiligheidsblokkering bij 38 °C. Dit maakt de wandinbouwbox tot een veilige en comfortabele alleskunner voor alle mogelijke toepassingen. Met een inbouwdiepte van 67 tot 92 mm is de voorziening ook ideaal voor smalle tussenwanden en gipswanden. De wandbox bestaat uit een fijnkorrelige messinglegering en is loodarm en volgens UBA-richtlijnen ontzinkingsbestendig. De box is ontworpen volgens DIN EN 1111, DIN EN 817 en DIN EN 1988 en voldoet daarmee aan alle eisen voor constructie- en materiaaleigenschappen.

Met de nieuwe universele wandinbouwbox maximaliseert HSK Duschkabinenbau de veiligheid van de montage en minimaliseert het de inbouwtijd. De box kan nu worden gebruikt voor alle ingebouwde thermostaatkranen. 

Snelle en eenvoudige montage  

Voor de montage van de universele wandinbouwbox kan worden gekozen uit twee inbouwdieptes. Als de box te diep in de muur zit, is een 26 mm verlengingsset optioneel verkrijgbaar. Als de box is bevestigd en de waterleidingen zijn geplaatst, kan hij worden aangesloten op de koud- en warmwaterleidingen. Vervolgens wordt de box dan aangesloten op de hand-, hoofd- en/of plafonddouche. Ongebruikte uitlaten worden gesloten. Vervolgens moet het systeem conform DIN 1988 op lekkage worden gecontroleerd waarna conform DIN 18534 wordt afgedicht. De daarvoor meegeleverde dichtmanchet wordt gestuct of gelijmd en zorgt ervoor dat er geen vocht in de muur kan binnendringen. De uitstekende rand van de wandbox wordt ingekort en uiteindelijk afgedicht met siliconen. De benodigde uitlaten kunnen op de voltooide set worden ingesteld met behulp van de insteladapter en de stopring. Tot slot worden het afdekpaneel en de handgrepen bevestigd.

Passende inbouw-veiligheids-thermostaten zijn perfect op de nieuwe universele wand-inbouwbox afgestemd, of het nu gaat om een softcube-, rechthoekig of rond design.

Voor de perfecte look

Voor de universele wandinbouwbox kunnen de sanitair-professionals hun klanten passende inbouw-veiligheidsthermostaten in softcube-, vierkante en ronde uitvoering aanbieden. Naast de bijpassende chroomlook hebben ze ook een 1- tot 3-wegomsteller. De veiligheidsthermostaat regelt veilig bij 38 °C en voorkomt zo mogelijke brandwonden. De thermostaten scoren ook punten met twee retourkleppen en een koudwater-failsafe-functie. De afdekplaat in softcube-design is verkrijgbaar in de afmetingen 150 x 220 mm en in vierkant design in 160 x 220 mm. De ronde variant is verkrijgbaar met een doorsnede van 185 mm. De diepte is 10 mm voor alle designvarianten.

Ook interessant