Zoeken
Menu
​Hoe professioneel zijn professionelen? Tekst: Frank Desmet - Foto: Delabie

Opdrachtgever, architect, adviesbureau, groothandel of installateur, elke professional wordt al te vaak geconfronteerd met tijds- en gelddruk. We staken een onderzoek naar de beste leverancier en vertrouwen op onze soms verouderde of beperkte kennis van de markt bij de keuze van producten.

Er is een duidelijk onderscheid tussen woningbouw en gebouwen voor utiliteiten; dit is een duidelijke specialisatie geworden! Hiermee bedoelen we niet enkel de grotere projecten, maar ook de dagdagelijkse producten die nodig zijn voor in de horeca, voedingszaken, kantoren, sportinfrastructuur enz. Bij de keuze van het juiste product dienen we niet enkel rekening te houden met design en prijs. Er zijn vele malen meer factoren die bepalen dat een product het juiste product is.

Waterbesparing

De schaarste en de hoge kosten van waterzuivering en waterbehandeling zorgen er voor dat het water steeds duurder wordt. In publieke gebouwen ligt het gemiddeld verbruik, van om en nabij de 200 liter per dag en per persoon, meer  dan 50% hoger dan het gemeten waterverbruik thuis. Het is dus belangrijk het waterverbruik te optimaliseren door het debiet te beperken en een automatische zelfsluiting te garanderen.

Gemakkelijke installatie

De tijd die nodig is om een product te installeren dient in rekening te worden gebracht bij de keuze van het product: producten die klaar voor installatie geleverd worden en waarbij het debiet vanuit de fabriek ingesteld wordt, laten toe dat de plaatsing snel kan gebeuren.

Eenvoudig in onderhoud

Gestandaardiseerde onderdelen die eenvoudig en snel in te wisselen zijn en elektronische systemen die beschikken over een LED verklikkerlichtje, maken het onderhoud heel wat eenvoudiger. Door het gebruik van kalkwerende materialen, keerkleppen en filters wordt het onderhoud ook beperkt.

Betrouwbaarheid

De producten, specifiek ontwikkeld voor utiliteitsbouw, zijn bestand tegen intensief gebruik in elk type openbaar gebouw en in plaatsen met hoge gebruiksfrequentie. Ze beschikken over een onvermoeibaar mechanisme. 

Minder water

Vergeleken met een traditionele kraan, wordt waterbesparing geoptimaliseerd met de zelfsluitende kranen van DELABIE. Zij laten de eigenaar toe de waterfactuur te optimaliseren zonder in te boeten op comfort voor de gebruiker. De kraan sluit automatisch na zeven seconden en heeft een beperkt debiet van drie liter per minuut bij drie bar. De zelfsluitende kranen beschikken over een hydraulisch zelfsluitingssysteem met gekalibreerde gleuf, waardoor de levensduur gegarandeerd wordt tot minstens 500.000 handelingen. Het ontbreken van een metaal-metaal of metaal-kunststof contact garandeert een betrouwbare en duurzame zelfsluiting.  Een 10-jarige garantie productiefouten op het volledige assortiment, is uitgezonderlijk op elektronische toestellen.

Beste collega’s uit de bouwsector, neem jullie verantwoordelijkheid op en maak de juiste keuze van producten voor de juiste locaties. We rijden toch ook geen F1 race in een 4 x 4 of omgekeerd?

Ook interessant