Zoeken
Menu
Het toilet doorspoelen met een afstandsbediening Foto: Flickr.com/24124989@N00

Wellicht dat het over een tijdje hopeloos ouderwets is om het toilet door te spoelen met een spoelknop boven het toilet. Sinds kort is er een afstandsbediening waarmee consumenten de wc kunnen doortrekken. Een nieuwe trend lijkt geboren…

Het toilet met afstandsbediening ziet er niet alleen stijlvol uit, maar komt ook het comfort in het kleinste kamertje ten goede. Zo hoeven consumenten zich niet langer om te draaien of op te staan wanneer ze willen doortrekken. De afstandsbediening kan op elke gewenste plek binnen twee meter van het inbouwreservoir worden geïnstalleerd.

Luchtstroom

Geberit bracht onlangs het toilet met afstandsbediening op de markt. De Omega Type 70 is met 11,2 bij 5 centimeter klein van formaat en is in diverse  glazen uitvoeringen beschikbaar. De consument trekt het toilet door met een lichte druk op de afstandsbediening. Elektriciteit is hierbij overbodig; de wc spoelt door dankzij zogenoemde hydraulische servotechniek; oftewel luchtstroom.  

Aandachtspuntje

Een belangrijk aandachtspuntje voor de installateur is wel dat hij rekening houdt met onderhoud en service van het toilet. Dit is wel iets om snel te vergeten, aangezien de bedieningsplaat boven het toilet normaal gesproken ruimte biedt voor een onderhoudsbeurt. Nu er bij het toilet met afstandsbediening geen vaste spoelknop boven de wc is, is het (extra) belangrijk hier tijdens het ontwerp alvast over na te denken.

Ook interessant