Zoeken
Menu
Franke Group neemt aandeel in Duravit Foto: persbericht Franke Group

​Het Zwitserse bedrijf Franke Group neemt 25 procent van de aandelen van het Duitse Duravit over. De Zwitsers zien het aandeel in het bedrijf als een strategisch partnerschap. Samen willen de sanitaire bedrijven innovatieve producten voor keukens en badkamers ontwikkelen.

In een persbericht schrijven de bedrijven: “Duravit en Franke Group hebben beide internationale focus, een sterk merk en grote innovaties. Daarbij richten wij ons op  uitstekend design, hoge kwaliteit en intelligente functionaliteit.  

Directeuren tevreden

Duravit directeur Frank Richter ziet veel mogelijkheden voor de samenwerking met Franke Group. “We zien veel voordelen vanuit beide kanten. Samen kunnen we een nationale en internationale groei realiseren in de badkamer- en keukensector.” Alexander Zschokke directeur van Franke Group vult hem aan: “Een partnerschap met Duravit is een belangrijke en strategische mijlpaal voor ons bedrijf. Beide hebben een perfecte expertise en meer dan honderd jaar ervaring.”

Roca

De overname van de aandelen, die worden overgenomen van het Spaanse bedrijf Roca, moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. De Spanjaarden dragen de zeggenschap in het Duitse bedrijf over. 

Ook interessant