Zoeken
Menu

Douchen in bad beschouwen veel consumenten als iets van vroeger. Toch is dit niet helemaal terecht. Bad-douche combinaties zijn weer terug van weggeweest. Steeds meer fabrikanten brengen ze op de markt.

Douchen in bad geeft de meeste consumenten geen comfortabel gevoel. Soms voelt het zelfs een beetje goedkoop aan. Om de badkuip in te komen, moeten ze een behoorlijke rand over stappen en de warme lucht blijft niet echt lekker hangen. Voor veel mensen met een kleine badkamer genoeg redenen om maar voor een douche te kiezen en het bad achterwege te laten.

Luxe bad-douche combinatie

Deze ontwikkeling zou de komende tijd zomaar kunnen veranderen. Steeds meer fabrikanten brengen bad-douche combinaties op de markt en die zien er een heel stuk luxer uit dan die van dertig jaar geleden. Zo komt het Italiaanse Teuco met een acryl combinatie van 170 bij 75 centimeter, waarbij de afsluitende glaswand ontworpen is als een zwart stalen raamkozijn. De ontwerper liet zich hierbij inspireren door het Franse balkon. Grote voordeel van het bad is dat de opstap slechts 13 centimeter is. Artweger bracht deze productcombinatie in Nederland op de markt.

Multifunctioneel ontwerp

Designers van REXAdesign storten zich ook op de bad-douche combinatie en komen met een wel heel geaffineerd én multifunctioneel ontwerp. Op het eerste gezicht lijkt het een strak vormgegeven douche met stijlvolle, donkere planken als 'bodem'. Deze planken zijn echter eenvoudig te verplaatsen en op te stapelen, waardoor ineens een bad ontstaat. Een koud kunstje, want lang niet alle planken hoeven verplaatst te worden. Een aantal planken uit elkaar schuiven geeft al voldoende ruimte om in het bad te komen en bovendien ontstaat zo ook een handig tafeltje om een hapje of drankje op te zetten.

Een bad-douche combinatie is dus niet langer ouderwets, maar een moderne uitkomst voor consumenten met een kleine badkamer. Zou u een bad-douche combinatie adviseren? Laat uw reactie hieronder achter.

Foto: Rexa Design

Ook interessant