Zoeken
Menu
Design en waterbesparing gecombineerd in sanitair product Foto: persbericht TECE

Waterbesparing op het toilet is een hot issue en komt steeds vaker voor. Een manier om water te besparen is een infrarood spoelactivering voor urinoirs. TECE introduceert een nieuw product op dit gebied: TECEfilo.

De nieuwe producten zijn individueel toepasbaar en volgens de TECE door het design en materialen ook visueel goed in te passen met andere wc-bedieningsplaten. Daarbij is de front gemaakt van kunststof van wit of glanzend chroom, wit of zwart glas of geborsteld roestvast staal. TECE: “De nieuwe serie TECEfilo is geschikt voor de nieuwe urinoirspoeler U2.”

Spoeling met infrarood sensor  

“Het spoelen geschiedt met een geïntegreerde infrarood sensor”, legt TECE uit. “In de elektronica zijn vele functies voorzien die zorgen voor waterbesparing en efficiënt gebruik. Elk model wordt geleverd in twee uitvoeringen, geschikt voor 230 V of een batterij van 7,2 V DC.” De spoeltijd, de voorspoeling, de hygiënespoeling of een pauzefunctie kan worden geprogrammeerd door middel van een magneetsleutel.  

Strakke vormgeving voor het front

De IR-spoelactivering TECEfilo, waarvoor kan worden gekozen, is vlak vormgegeven. De afmetingen hiervan zijn 100 bij 150 millimeter. Ook de opbouwhoogte is beperkt gehouden en is bij het rvs front 4 millimeter, bij het kunststoffront is deze 5 millimeter en 7 millimeter bij het glazen front. “Voor een volledig geïntegreerde oplossing kunnen de glazen en kunststof modellen, met behulp van een optioneel leverbaar inbouwframe, volledig vlak in de wand worden ingebouwd.”

Materialen en designs afgestemd

De materialen en het design van het front zijn afgestemd op een aantal series wc-bedieningsplaten. De roestvrijstalen versie past volgens TECE goed bij de TECEsquare II van roestvaststaal. Wanneer er wordt gekozen voor de glazen uitvoering, met de TECEsquare van glas en kunststof, sluit de serie TECEnow beter aan.

Ook interessant