Zoeken
Menu
Contactloze bedieningsplaat combineert hygiëne met design Foto: persbericht Viega

Een contactloze bedieningsplaat op het toilet geeft gemak en verhoogt de hygiëne. Mede om die reden heeft Viega de lijn Visign for Style uitgebreid met een contactloos en elektronisch bediende wc-bedieningsplaat.

Viega legt de noviteit uit: “Visign for Style sensitive overtuigt met hoogwaardige oppervlakken in diepzwart in combinatie met ingetogen lichtgrijs.” De platen hebben en vertrouwde elektronische besturing uit het Visign for More sensitive-programma.

De bedieningsplaten zijn voornamelijk ontworpen voor de luxere moderne badkamers en sanitaire ruimten in bijvoorbeeld kantoren of hotels. “Het programma combineert een hoog bediencomfort met vertrouwde kwaliteit waarmee moderne accenten aan de wc kunnen worden gegeven.”

Hoe werkt het?

Door de hand voor de bediening te houden, wordt de spoeling gestart. Het grote veld staat voor een volledige spoeling; het kleine veld symboliseert de milieuvriendelijke deelspoeling. Duurzaamheid en het gebruik van drinkwater zijn opgenomen in het nieuwe product van Viega. De intelligente techniek die is ingebouwd spoelt afhankelijk van de laatste spoeling na een vooringesteld tijdsinterval automatisch. Op deze manier worden lange stagnatietijden van het drinkwater voorkomen, ook in het geval dat een wc langere tijd niet wordt gebruikt.

Licht in het donker

De bedieningsplaat is uitgerust met een lichtje die, vooral ’s avonds, richting geeft in het donker. De basis voor deze fosforescerende werking is een bekende nalichtende coating. Deze wordt zowel door daglicht als door kunstlicht zelfstandig opgeladen. Vergelijkbaar met de lichtgevende sterren op menig kinderkamer.

Elektronische bediening

De elektronische bediening wordt geregeld door onderhouds- en slijtagearme bedieningskabeltechniek die wordt gevoed door netspanning of, indien gewenst, via een batterij. De laatste optie is voornamelijk handig bij renovaties. De montage van de Visign for Style sensitive is identiek aan die van alle bekende contactloze bedieningsplaten van Viega en kan in alle Viega spoelreservoirs vanaf 1999 worden gemonteerd. 

Ook interessant