Zoeken
Menu
Badkamer ventilator nu nog stiller Foto: persbericht Itho Daalderop

Een uniek product noemt producent Itho Daalderop de nieuwe BTV-ssst. De stille ventilator ventileert op twee snelheden met geluidsniveaus van 14 dB(A) en 29 dB(A) en verbruikt weinig energie.

Het bedrijf zegt zelf over de badkamer- en toiletventilator: “De BTV-ssst is een badkamer- en toiletventilator die op twee snelheden kan ventileren; laagstand en hoogstand. Bij laagstand wordt 35 m³ per uur geventileerd op een geluidsniveau van 14 dB(A). Deze snelheid wordt toegepast wanneer continue ventilatie gewenst is, bijvoorbeeld in vochtige woningen.” Wanneer er meer ventilatie nodig is, is dat ook mogelijk. “Hoogstand wordt toegepast wanneer kort en krachtig ventileren gewenst is, bijvoorbeeld na het douchen of een toiletbezoek. Bij hoogstand wordt 75 m³ per uur geventileerd op een geluidsniveau van 29 dB(A). De snelheid is bij installatie instelbaar en naderhand aan te passen.”

Laag geluidsniveau en energieverbruik

“Naast het lage geluidsniveau is deze ventilator uniek vanwege het lage energieverbruik. De ventilator is in beide snelheden zeer energiezuinig (4,3W en 6,8W), waardoor continue ventilatie mogelijk is”, legt het bedrijf verder uit. Stof en vuil aan de randen is ook verleden tijd met dit product. En mocht je bang zijn voor kou in de woning, geen probleem. “De terugslagklep voorkomt dat koude lucht de woning binnenkomt als de ventilator uitstaat.” De BTV-ssst wordt geleverd als standaardmodel, met een timer of met een timer én hygrostaat.

Het product is vanaf begin mei in Nederland te verkrijgen. 

Ook interessant