Zoeken
Menu
Bad in mantel geeft kunstzinnig beeld Foto: persbericht Bette

Een geometrisch patroon zal je niet snel koppelen aan een badkamer. Toch wil Bette deze vormen terug laten komen in de badkamer. Het bedrijf heeft een nieuwe serie ligbaden en wastafels ontwikkelde waarbij een patroon is gestanst in de mantel: Bette Loft Ornament. “Het design, een ontwerp van Tesseraux + Partner, geeft het ligbad en de wastafel een zeer opvallend en kunstzinnig beeld.”

De strakke lijnen van het nieuwe product sluiten naadloos aan bij de vier taps toelopende vlakken van de binnenzijde. De uitstraling, die modern aanvoelt, wordt onder meer naar voren gebracht door het gebruik van schaduw en licht.

Inbouw ligbaden

De drie verschillende baden en bijpassende wastafel zijn in te bouwen waarbij het ontwerp is gebaseerd op de vier taps toelopende vlakken. Bette: “De royale binnenvormen hebben kleine afgeronde hoeken en precieze contouren. De rand van zowel het ligbad als de wastafel heeft een dikte van slechts 8 mm. Ook dit is een goed voorbeeld van ambachtelijke precisie, die het ontwerp een minimalistisch karakter geeft. Het ligbad wordt geleverd in drie afmetingen en in meerdere kleuren. De inbouwwastafel is 800 x 495 x 100 mm en wordt eveneens in meerdere kleuren geleverd.”

Veelzijdigheid

Door te kiezen voor geëmailleerd titaanstaal komt volgens Bette de veelzijdigheid van het sanitair tot uiting. “De expressieve buitenvorm is gebaseerd op een geometrische patroon en zorgt voor een fascinerend beeld van licht en schaduw. Dit geeft een badruimte een bijzonder en levendig karakter.” Het bad, met een lengte van ruim 1,80 meter bij 80 centimeter, is te verkrijgen in zwart en wit.  De wastafels zijn leverbaar in twee hoogtematen.

Ook interessant