Zoeken
Menu
90 jaar sanitair Bron: DELABIE

Het familiebedrijf DELABIE, Europees leider in sanitaire toebehoren voor publieke gebouwen, viert dit jaar haar 90ste verjaardag. Het industrieel verhaal van DELABIE begint in 1928 wanneer Georges DELABIE in Friville, gelegen aan de Somme, een gieterij overneemt uit 1863.

Vier generaties ondernemers en medewerkers zullen elkaar opvolgen en zorgen voor de groei van het familiebedrijf. In 1947 sluit Jean Delabie zich aan bij zijn vader Georges. Samen creëren ze vele modellen sanitaire kranen die het merk DELABIE bekend zullen maken. Later beginnen ook Jean-Claude, Gérard en Luc, de drie zonen van Jean, aan het avontuur in respectievelijk 1964, 1969 en 1987. Tenslotte verzekert Patrick, zoon van Jean-Claude en achterkleinzoon van Georges, de opvolging sinds 1995.

DELABIE beslist al snel de huishoudelijke markt achter zich te laten en zich te positioneren als specialist voor publieke gebouwen. Ook vandaag is dit nog steeds de hoofddoelgroep. De investeringen in Onderzoek en Ontwikkelingen zorgen er na verloop van tijd voor dat het merk voor hoogstaande kwaliteit staat. In minder dan een eeuw groeit DELABIE uit tot een onmiskenbare wereldspeler en Europees leider in kranen en sanitaire toebehoren voor publieke gebouwen. 

Ook internationaal succes

Sinds een tiental jaren kent de DELABIE groep een sterke internationale groei door de opstart van filialen en overnames van bedrijven die toelaten het aanbod uit te breiden. 

Wat DELABIE verwezenlijkt heeft op de Franse markt, heeft het bedrijf ook internationaal gerealiseerd. De groep voert uit naar meer dan 90 landen, vanuit de fabriek in Friville, aan de Somme in Frankrijk, en naar de 8 filialen in de wereld: Groot-Brittanië, Benelux, Duitsland, Polen, Spanje, Portugal, Verenigde Arabische Emiraten (Dubai) en China (Hong Kong).

Op deze manier worden de DELABIE kranen en toebehoren overal ter wereld geïnstalleerd, zoals de Philharmonie in Parijs, het museum van Quai Branly in Parijs, het Stade de France in Parijs, het Southmead ziekenhuis in Bristol, de Eurostar terminal in Londen, het heiligdom van Mekka, de gevangenissen in Saoedi-Arabië en de ICC toren in Hong Kong.

Productassortiment

Met haar vijf productassortimenten – kranen voor utiliteiten, ziekenhuizen en rusthuizen, toegankelijkheid en hygiëne accessoires, sanitaire toestellen in RVS, specifieke kranen (professionele keukens, veiligheidskranen, renovatie) – evolueert DELABIE in een veeleisende markt. 

Er worden voortdurend nieuwe producten ontwikkeld en nieuwe knowhow opgebouwd. Of het nu gaat om het gietproces of het op punt stellen van het thermostatisch binnenwerk, de microbiologie of de elektronica, DELABIE beheerst meer dan 30 verschillende taken. Het bedrijf produceert bijvoorbeeld eigen elektroventielen voor het assortiment elektronische kranen en inbouwoplossingen voor urinoirs, WC’s en douches. Het biedt tevens thermostatische oplossingen zonder risico op terugvloeiing tussen warm en koud water, alsook niet-stigmatiserende toegankelijkheidsproducten.

Ook interessant