Zoeken
Menu
5x verwacht op ISH Frankfurt 2019

Van 11 tot 15 maart vindt de ISH plaats. Deze internationale beurs in Frankfurt laat de laatste ontwikkelingen zien op het gebied van water en energie. Omdat Frankfurt nou eenmaal niet naast de deur ligt en de VSK nog een jaartje op zich laat wachten, hebben we een aantal nieuwigheden die daar worden gepresenteerd op een rijtje gezet.

Op de Internationale Sanitär- und Heizungsmesse (ISH) vind je alles op het vlak van sanitair, energie, verwarming en klimaattechniek. De beurs wordt iedere twee jaar georganiseerd en vult dan zo’n 250.000 m2 met zo’n 2400 bedrijven.

1. Individualisering en gezondheid

Dornbracht koppelt de trends individualisering en gezondheid aan de twee nieuwste producten. De kranenserie Meta heeft drie nieuwe varianten gekregen die nog minimalistischer zijn, en hiermee ook individueler, volgens de sanitairfabrikant. Er is een nieuwe collectie kleuren en oppervlakken aan de serie toegevoegd.

 

Beeld: Dornbracht

 

De AquamoonATT is de nieuwe douchesensatie van Dornbracht, ontworpen om lichaam én geest te voeden met choreografieën van water, spray, licht en geur, voor een maximaal welzijn.

 

Beeld: Dornbracht

 

2. Zuivere en gezonde lucht

Brink Climate Systems kondigt verschillende innovaties voor zuivere en gezonde lucht aan. Nieuw in het assortiment is de Flair 225, een uitbreiding op de succesvolle reeks toestellen voor balansventilatie met warmteterugwinning (WTW). De nieuwe Flair 225 is de meest compacte variant in de Flair-serie ventilatietoestellen. Door het formaat en de kleinere capaciteit (maximaal 225 m3/h) is dit toestel heel geschikt voor het ventileren van kleinere woningen.


Beeld: Brink Climate Systems


Naast haar uitbreiding op de Flair-serie presenteert Brink de demper Flair Silencer, die zorgt dat geluid op een unieke manier nog beter wordt geabsorbeerd.


Beeld: Brink Climate Systems


3. Badkameraccessoires

Geesa zal de Frame badkameraccessoirecollectie tonen. Deze nieuwe collectie dankt zijn naam aan het chromen frame, waarin kunststof planchetten in combinatie met andere accessoires zijn verwerkt. Opvallend hieraan zijn de slimme opbergoplossingen door het combineren van functies. De multifunctionele Frame collectie is onlangs bekroond met de iF Design Award 2019.

 

Beeld: Geesa


Met de nieuwe Nemox basket en cosmeticaspiegel completeert Geesa haar aanbod aan matzwarte accessoires. Naxos is Geesa’s nieuwste klassieke collectie, maar past ook goed in een moderne badkamer.

 

Beeld: Geesa

 

4. Vernieuwende leidingsystemen

Wavin, Europees marktleider op het gebied van kunststof leidingsystemen, presenteert onder andere haar nieuwe generatie Tigris K5/M5. Met de lancering van Tigris K5 en Tigris M5 op de Europese markt neemt Wavin de volgende stap op weg naar toekomstbestendige installatiesystemen voor drinkwater. Het is de eerste fitting ter wereld met een akoestisch alarmsysteem voor lekkages. Bij een perstest die wordt uitgevoerd met lucht in plaats van water, laat een ongeperste fitting luid en duidelijk een fluitsignaal (+/- 80dVBA) horen. Zo kan het lek eenvoudig worden opgespoord. De nieuwe Tigris K5/M5 is de opvolger van de populaire Wavin Tigris K1/M1-fitting. Met OPTIFLOW, de verhoogde (tot wel 50%) doorlaat, worden de Zeta-waarden aanzienlijk verminderd. Tigris K5/M5 biedt zodoende de best mogelijke doorstroming. Het systeem zal volgens Wavin een nieuwe standaard vestigen voor kunststof toevoerleidingen. 


5. Spraakmakend baden

De Duitse fabrikant Bette introduceert een nieuw afvoersysteem, dat zowel voor baden als douchevloeren kan worden ingezet. De Easy Connect installatiebox is de plug-and-play-oplossing voor het veilig aansluiten van douchebakken en baden. Alle benodigde onderdelen zitten voorgeprefabriceerd in de box en hoeven alleen nog maar te worden aangesloten op de afvoerleiding. De waterdichte box wordt vervolgens gewoon in de vloeropbouw weggewerkt. Met de bijgevoegde afdichtmanchet kan de box precies volgens de norm worden geïntegreerd in de afdichting.


Daarnaast presenteert Bette op de ISH een aantal nieuwe baden, waaronder de nieuwe serie BetteCraft. Dit bestaat uit geglazuurd titaanstaal. Het materiaal is dun, licht én duurzaam. Het glanzende oppervlak van de BetteGlazuur® is harder dan marmer, kunststof of staal, kras- en uv-bestendig en niet poreus. Ook zal in er een spraakmakend bad worden onthuld, spectaculair in vorm, omvang en kleur. Bette houdt ons nog in spanning over wat het precies is…

 

Beeld: Bette

Ook interessant