Zoeken
Menu
3x sanitair: designkraan, douche-wc, duofresh Bron: Axor, TECE, Geberit

Voor die ene klant die altijd het nieuwste van het nieuwste wil, is het goed om op de hoogte te blijven. Wat zijn de nieuwste productontwikkelingen? Wat is de laatste trend? Als het gaat om sanitair, volgen de ontwikkelingen zich in rap tempo op. Een greep uit de meest recente productintroducties.

AXOR designkranen

AXOR produceert kranen, douches en accessoires voor luxueuze badkamers en keukens. Ook het nieuwste ontwerp is er weer eentje voor de echte liefhebber. De AXOR Edge productlijn bestaat uit verschillende luxueuze kranen voor bij de wastafel, bad en douche. De collectie is tot stand gekomen door een combinatie van geometrische vormen en een bijzonder productieproces: Diamond Cut. Hiermee zijn de hoeken en oppervlakken ultra-precies vorm te geven en af te werken. De robuuste, stoere designserie met facet-geslepen afwerking is verkrijgbaar in zeven verschillende oppervlakken, variërend van gepolijst goud tot zwart chroom.


Beeld: Axor

TECE douche-wc

De douche-wc is in opkomst. TECE heeft met hun TECEone een betaalbare optie willen creëren voor klanten die wel net dat extra beetje luxe willen. De toiletpot komt in een moderne randloze (rimfree) uitvoering waarin zich door de effectieve wijze van spoelen, nauwelijks vuil en bacteriën kunnen ophopen. Bij de vormgeving van de wc-bril, die is voorzien van een soft-close functie, is gekozen voor een glad oppervlak zonder smalle openingen en randen. Dit is hygiënischer en gemakkelijker te reinigen.

De technologie achter de TECEone is minimaal. Dit is bewust gedaan voor een betrouwbare werking en een eenvoudige installatie. De douche-wc werkt zonder een afstandsbediening: de temperatuur van het water kan je via een draaiknop met een geïntegreerde thermostaat instellen. Met een tweede knop stel je de hoeveelheid water in. De TECEone functioneert zonder elektra, pomp of elektronica en is daardoor volgens TECE minder storingsgevoelig. Doordat men geen stroom nodig heeft, betaalt men ook geen stroomkosten.


Beeld: TECE

 

Geberit DuoFresh

Waar geurzuivering eerst onderdeel was van het inbouwreservoir, is er nu een losse module die in Sigma-inbouwreservoirs past. Bestaande toiletten kunnen middels deze losse Geberit DuoFresh module nu ook voorzien worden van geurzuivering. Goed nieuws voor mensen die ook frisse lucht in en rondom het toilet willen, maar geen verbouwing wensen.

Het DuoFresh inbouwreservoir bestond al een tijdje, maar was alleen beschikbaar voor nieuwe toiletten. Met de nieuwe Geberit DuoFresh module kunnen vanaf heden nieuwe én bestaande toiletten voorzien worden van geurafzuiging. De losse DuoFresh module past namelijk ook in vrijwel alle reeds ingebouwde Sigma-inbouwreservoirs. Naast een luchtfilter beschikt het element ook over een oriëntatielichtje en een ingebouwde toiletstickhouder voor fris water bij elke spoeling.

 

Beeld: Geberit

Ook interessant