Zoeken
Menu
3x nieuw sanitair: moderne vormen en stevige materialen Beeld: HSK, Bette en Villeroy & Boch

De ontwikkelingen in sanitairland zijn lastig bij te houden, want er komt zo vaak iets nieuws op de markt. Daarom geven we hierbij een update van de drie nieuwste producten. Lees verder voor een award-winnende waskom, accessoires voor een veilige badkamer en een modern douchepaneel.

Winnende wastafel-kom

Wastafel-kommen zijn hip. Bette heeft onlangs een variant op de markt gebracht als onderdeel van de BetteCraft lijn. Deze combineert de schoonheid van zeer fijn porselein met de robuustheid van geglazuurd titaanstaal. Volgens Bette is dit het ideale materiaal in de badkamer. Daar staan ze niet helemaal alleen in, op de ISH vakbeurs werd Bette bekroond met de Design Plus Award 2019.

De zachte en ronde vormtaal is een ontwerp van het designbureau Tesseraux & Partner. Deze vormgeving komt eigenlijk niet overeen met de aard van het uiterst harde en robuuste materiaal en wordt eerder met keramiek geassocieerd. In feite wordt iedere BetteCraft wastafel-kom met een speciaal industrieel proces handmatig gevormd en vervolgens van binnen en buiten geglazuurd. Zo ontstaat een reinigingsvriendelijke, duurzame en onverwoestbare wastafel-kom met een hoge gebruikswaarde en een garantie van 30 jaar.

Dankzij de twee afmetingen, 350 en 450 mm, kan de wastafel-kom op iedere ondergrond geplaatst worden, in zowel grote als kleine badkamers, evenals in toiletruimten. Naast elegant wit is de wastafel-kom in een groot aantal sanitairkleuren te leveren, waaronder een aantal exclusieve effct-kleuren, zoals het fluweelzachte Blue Satin en het changerende groene Forest.Een veilige badkamer

Villeroy & Boch heeft een volledig assortiment aan zorgoplossingen voor de badkamer: de O.novo Vita en Architectura Vita collecties. Met de nieuwe ViCare collectie biedt Villeroy & Boch ook handige accessoires, zoals steungrepen en zitsystemen. Zo wordt een veilige badkamer gecreëerd voor de particuliere sector, senioren- en zorginstellingen.

De nieuwe ViCare accessoires bestaan uit verschillende zitjes en grijp- en steungrepen. De collectie heeft twee series, Design en Function, die allebei aan de Europese richtlijnen CE EEC 93/42 voor medische producten voldoen. De tien onderdelen van de Design serie zijn verchroomd en hebben een elegante uitstraling. De serie Function bestaat uit producten in de kleur wit. Beiden passen mooi in elke badkamer.

De ViCare productfamilie wordt gekenmerkt door slimme oplossingen. Het nieuwe type douchestang maakt een bediening met één hand mogelijk en zorgt voor maximale veiligheid en comfort. Voor de leuning is een innovatieve hoekoplossing met eenpunts-montagesysteem ontwikkeld, zodat deze veilig vastgepakt kan worden. De wastafels bieden veel beenruimte om eronder te kunnen zitten met een stoel of rolstoel. De systemen hebben veel draagvermogen en zijn verkrijgbaar in de reinigingsvriendelijke oppervlakteafwerking CeramicPlus. Een aantal modellen is ook verkrijgbaar met de antibacteriële glazuurlaag AntiBac, die de bacteriegroei met behulp van zilverionen met meer dan 99,9 procent vermindert.Moderne blikvanger

Een moderne badkamer onderscheidt zich tegenwoordig door heldere lijnen, kubische vormen en een consistent design. De juiste kranen zorgen daarbij voor de afwerking. Badkamerexpert HSK vond dat dat nog ontbrak op de markt en ontwikkelde het douchepaneel Lavida Wall 2.0. Het minimalistische, slank ogende paneel en de combinatie van het gepolijste edelstaal van het corpus en het fraaie front van echt glas in wit of zwart, vormen in elke badkamer een moderne blikvanger.

De Lavida Wall 2.0 sluit optisch aan op het populaire Lavida Plus-paneel en de karakteristiek hoekige Lavida-productfamilie. Het vlakke metalen corpus heeft een bijzonder lage opbouwhoogte van slechts 40 mm en verdwijnt daarmee zo goed als in de wand. Het filigrane design verbergt bovendien de volledige opbouwtechniek, zodat er geen inbouwdoos meer nodig is. Door de uiterst vlakke traverse ervaart de klant een zachte regendouche. De aan de zijkant aangebrachte design-handdouche biedt bovendien drie verschillende straalsoorten voor een individuele douchebeleving. Om verbranding te voorkomen, is een veiligheidsthermostaat met 38°C-vergrendeling voorzien. Het onderhoud wordt vereenvoudigd door de edelglas-coating van het glasfront en de anti-kalk-uitvoering van de design-handdouche.

Ook interessant