Zoeken
Menu
3x nieuw sanitair: klein maar fijn Bron: Bette, Dornbracht, Alape

Niet iedereen heeft een badkamer met ruimte voor een bubbelbad of een keuken met kookeiland. Dat geeft niks: ook voor klanten met wat minder vierkante meters, komen er regelmatig nieuwe producten op de markt. Maak kennis met de flexibele kraan, ruimtebesparende baden en een eigentijdse klassieker voor het kleinste kamertje in huis.

Ruimtebesparende baden

In een badkamer is niet altijd voldoende ruimte aanwezig. Om voldoende bewegingsvrijheid te creëren en toch van een weldadig bad te genieten, is BetteSpace ontwikkeld. Dit is een nieuwe badencollectie van Bette, die qua maatvoering perfect is in te passen in kleine en middelgrote badkamers. Dankzij de trapeziumvorm van het bad wordt de ruimte optimaal benut en biedt elk bad een maximaal badcomfort. Er is een vorm gecreëerd met een breed rug gedeelte en een naar het voeteneind smaller toe lopend deel. Daardoor bespaart het bad waardevolle ruimte in elke badkamer.


Foto: Bette

Afhankelijk van de beschikbare ruimte kan tussen drie modellen worden gekozen: een ruimtebesparend eenpersoonsbad (de BetteSpace S), een comfortabele bad/douche-combinatie (de BetteSpace M) en een duobad voor badplezier voor twee personen (de BetteSpace L). Elk van de baden heeft naast een breed rug gedeelte een schuin vlak dat voor een comfortabel zitcomfort zorgt. Typisch voor alle drie de BetteSpace-baden is de verwerkingskwaliteit waarmee het geglazuurde titaanstaal in vorm is gebracht. Het geglazuurde titaanstaal is uiterst robuust, duurzaam en heeft een huidvriendelijk warmtebehoudend oppervlak, dat bovendien zeer onderhoudsarm is.

Vernieuwde klassieker

Al in 1997 bracht Alape de ‘Piccolo’ op de markt voor de zeer kleine badkamer of toiletruimte. Piccolo was het eerste filigrane product op de markt met een minimale dikte van 3 millimeter staal. Op de ISH 2019 heeft Alape met 'Piccolo Novo' een nieuwere versie van de geliefde klassieker geïntroduceerd. Het nieuwe product biedt een moderne aanpassing van de functies, eigentijdse kleuren en geoptimaliseerde verhoudingen. 

De nieuw gelanceerde versie 'Piccolo Novo' is iets breder en biedt meer planchetruimte dan haar voorganger. Alape heeft het wastafelmeubel bovendien uitgerust met een elegant ontworpen sifon. Ook de handdoekhouder is smaller vormgegeven - door de optische reductie ontstaat daardoor nog meer helderheid. De 'Piccolo Novo' is niet alleen verkrijgbaar in de witte variant, maar ook in drie moderne matte kleuren, te weten Nordic, Oyster en Gravel. De oppervlakken van de beide functie-elementen – de handdoekhouder en de sifon - zijn verchroomd en zijn bewust neutraal gehouden. Dit maakt universeel combineren mogelijk met zeer verschillende materialen in dezelfde ruimte.


Foto: Alape 


Flexibele kraan

De nieuw gelanceerde Profi-eengreepsmengkraan van Dornbracht zorgt voor een grote bewegingsvrijheid in de keuken - zelfs als er weinig ruimte is. Dit komt door de geringe hoogte (45 cm) en sprong (20 cm) van de kraan, evenals de uitzonderlijk flexibele siliconenslang, die zorgt voor een gemakkelijke bediening. Dankzij het gereduceerde ontwerp combineert de nieuwe Profi-eengreepsmengkraan mooi met diverse keukenstijlen. De kraan kan naar wens gesitueerd worden op het aanrechtblad, en bijvoorbeeld in nissen, onder wandkasten of onder planken. Dit geeft grote vrijheid in het keukenontwerp.

De compacte kraan heeft een onopvallend modern design en is verkrijgbaar in de oppervlakken chroom, platina mat, Cyprum, Dark Platinum matt, Dark Brass matt en Dark Bronze matt. In vergelijking met andere bestaande Profi-eengreepsmengkranen, die voorzien zijn van zichtbare veren, is de nieuwe Profi kraan uitgerust met een zwarte, esthetische siliconenslang. De siliconenslang voelt fluweelachtig aan, is vriendelijk in het gebruik en de hoogwaardige afwerking is antistatisch, waardoor deze snel en eenvoudig te reinigen is. De siliconenslang is 360 graden zwenkbaar en dus enorm flexibel.


Foto: Dornbracht 

Ook interessant