Zoeken
Menu
3x nieuw in de badkamer: nieuwe trends en sneller installeren Bron: TECE, Luca Sanitair, HSK

Weet jij wat de laatste trends zijn wat betreft de badkamer? Zelfs de meest functionele zaken hebben tegenwoordig een mooi design. Creëer bijvoorbeeld een inloopdouche met de nieuwe collectie douchewanden van Luca Sanitair en droog je handdoeken op een designradiator van HSK. Al deze producten dienen natuurlijk deugdelijk geïnstalleerd te worden. TECE helpt met een nieuwe variabele wandbevestiging voor toiletten.

Moderne douchewanden

Eén van de badkamertrends op dit moment is een inloopdouche: het is praktisch en geeft een luxe uitstraling. Luca Glass is een nieuw samengestelde collectie douchewanden ontworpen door Luca Sanitair. Het is fris van design, makkelijk te combineren en eenvoudig te monteren. De Luca douchewanden zijn te combineren met vloer- en hoekclips, magneet strippen en eventueel een stabilisatiestang voor veel verschillende douche opstellingen. Al het beslag is van volledig RVS met als mogelijke afwerkingen: geborsteld RVS, mat zwart en gepolijst RVS (chroom). Het heldere 8mm veiligheidsglas van Luca Sanitair is behandeld met een coating. Het glas is sterker dan standaard/ongehard glas en zal hierdoor niet snel breken.

De Luca Glass douchewanden zijn ontworpen om te plaatsen zonder afdichtprofielen en kit (spatwater dicht). De maten van de glaswanden zijn de maten van het glas inclusief de scharnier/clip. Bij alle muurclips/scharnieren is er aan de muurzijde een ruimte van 5mm. Stelruimte is hierbij niet mogelijk. De scharnieren van de Luca Glass collectie hebben een instelbare nulstand. Alle montageschroeven worden afgedekt met een minimalistische RVS kap. De glaspanelen worden zonder kunststof profielen geleverd. Uiteraard is er de mogelijkheid om een afdichtprofiel te plaatsen als dat gewenst is.


Beeld: Luca Sanitair


Slim handdoeken drogen

Klanten hebben graag een warme handdoek na een douche of bad. Daarvoor moet in de meeste gevallen de handdoek op de radiator worden gelegd, wat de verwarmingscapaciteit sterk vermindert. HSK Duschkabinenbau KG heeft nu de oplossing die beide – zowel een warme handdoek als een volledig verwarmingsvermogen – mogelijk maakt: de nieuwe handdoekhouders voor designradiatoren Atelier Line en Alto. De aan een zijde geopende handdoekhouders kunnen aan beide zijden van de radiator worden gemonteerd, zodat de opening zich in de door de klant gewenste positie bevindt. Een gesloten handdoekhouder of twee handdoekhouders per designradiator is ook geen probleem. 


Beeld: HSK Duschkabinenbau KG

Snellere montage toiletten

Om de montage van alle inbouwframes voor toiletten van TECE op wanden of TECEprofil-buis te vereenvoudigen, heeft TECE zijn variabele wandbevestiging geoptimaliseerd. De TECEprofil wandbevestiging heeft nu een snelsluiting aan de zijkant, waardoor de inbouwframes zonder gereedschap aan een profielrail bevestigd kunnen worden. De tweede snelsluiting bevindt zich op het in diepte verstelbare element. Hierdoor hoeft de draadstang niet meer handmatig aangedraaid te worden, maar geschiedt de afstelling eenvoudig, snel en zonder gereedschap. De montageafstand is zoals voorheen 150 tot 240 millimeter. De bevestigingen zijn afzonderlijk verkrijgbaar en in de toekomst ook onderdeel van inbouwframes met meegeleverde wandbevestiging.


Beeld: TECE

Ook interessant