Zoeken
Menu
Variabele snelheid koelers besparen brandstof Foto: persbericht Aggreko

Koelers zijn vaak energiesleurpers. De nieuwe koeler van Aggreko moet een uitzondering zijn. Dit product met variabele snelheid bespaart volgens de ontwikkelaar brandstof. Hierdoor is deze koeler milieuvriendelijker en bespaart daardoor geld.

Het vermogen van de nieuwe koeler kan variëren van 100 procent tot tien procent. “Een flexibele oplossing voor klanten die bespaart op brandstof, bedrijfskosten en tegelijkertijd meehelpt het milieu te beschermen”, legt Aggreko uit. “De eenheid beschikt niet alleen over de beste energie-efficiëntie in haar klasse, maar is ook uiterst compact wat minder ruimte op de locatie in beslag neemt.” Het koelvermogen ligt tussen -15°C tot +21°C.

Variabele snelheid

De verschillende snelheid kan de klant veel geld besparen doordat de behoefte van de klant beter is af te stemmen. Het verbruik bij het opstarten van de koelmachine is laag gehouden en daarbij kan de koelmachine op afstand in- of uitgeschakeld worden. Het instellen van een programma geeft de gebruiker de mogelijkheid om in drukke productietijden op vol vermogen kunnen instellen om hem terug te schakelen in tijden met minder productie.

Oogje in het zeil

“Wij monitoren de machine 24 uur per dag zodat we altijd weten hoe hij presteert”, gaat Aggreko verder. Doordat de nieuwe koelmachine is voorzien van de bedrijfseigen ARM-technologie (Aggreko Remote Monitoring) kan er op afstand worden meegekeken. 24 uur per dag wordt data rechtstreeks naar de technici in het Remote Operating Centre (ROC) gestuurd. Zij kunnen problemen op afstand beoordelen en, indien gewenst, op afstand oplossingen leveren, proactief storingen voorkomen en het energieverbruik en de efficiëntie in het oog houden.

Toepassingsgebied

De toepassing van de koeler loopt uiteen van diverse bedrijfstakken, waaronder comfortkoeling, tot commerciële en procestoepassingen, zoals temperatuurregeling voor datacenters en voor de drank- en voedingsindustrie. De nieuwe lijn wordt door de fabrikant gezien als een goede aanvulling op de bestaande serie luchtgekoelde koelapparatuur. “Wij bieden hiermee nog een schaalbaar, kostenbewust pakket aan om te voldoen aan de behoeften van onze klanten.”

Ook interessant