Zoeken
Menu
Subsidieregeling voor de F-Gassen opleiding van WasCollege

WasCollege begint het jaar 2022 goed met een subsidieregeling van 1.000, - euro voor de opleiding F-Gassen Categorie 2/warmtepompen. Hiermee zetten we een positieve stap om het tekort aan gekwalificeerd personeel te ondervangen. De markt vraagt veel kennis en kunde van installateurs en dit biedt het WasCollege aan in de vorm van diverse opleidingen. Door de combinatie van veel open opleidingsdata en een subsidieregeling te maken kunnen meer installateurs klaargestoomd worden voor de toekomst. Het gaat om een landelijke subsidie van de overheid voor de Agro-, Groen en Koudetechniek.

Installateurs worden steeds meer uitgedaagd in het uitvoeren van hun vak. De ontwikkelingen in de markt gaan vliegensvlug én er komen steeds meer verplichte certificeringen. “De installateur vraagt hier niet om, maar moet wel met deze veranderingen en eisen dealen", aldus Robin Waarsenburg, Business Manager Duurzaam.  

Niet iedereen mag zomaar een warmtepomp of airco installeren. Als monteur moet je hier een geschikt F-Gassen certificaat voor hebben. Daarnaast moet je als bedrijf een bedrijfscertificaat hebben. Wasco’s trainingsinstituut WasCollege biedt, in samenwerking met het opleidingscentrum voor de koudetechniek GO°, een speciale F-Gassen opleiding aan. De opleiding gaat uit van certificering in Categorie 2 en is gericht op airconditioning- en warmtepompsystemen.

Drempel verlagen

“Met deze subsidie en een breed aanbod van opleidingsgroepen willen we de drempel voor installateurs verlagen. Hierdoor kunnen installateurs de juiste kennis in huis halen en kunnen we gezamenlijk de markt voorzien van gekwalificeerd personeel.”

De tijdelijke subsidieregeling ‘Nederland Leert Door’ van de Nederlandse overheid maakt het mogelijk om voor een gereduceerd bedrag de F-Gassen opleiding te volgen.

De opleiding F-Gassen van WasCollege is met een slagingspercentage van 80% een groot succes. Meer dan 1.000 deelnemers hebben de opleiding met goed gevolg afgerond en het certificaat F-Gassen Categorie 2/Warmtepompen behaald. 

Ook interessant