Zoeken
Menu
​Opleidingen warmtepomptechniek sterk in opkomst Foto: Shutterstock

Leerlingen uit Limburg die koeltechnische opleidingen en trainingen willen volgen, waren in het verleden aangewezen op een plek in Brabant, Ede of zelfs België, maar aan die tijd komt een einde. Door de komst van speciale opleidingen voor het koeltechnische vak, kunnen scholieren uit Limburg binnenkort terecht in de eigen provincie.

“Wegens succes starten binnenkort twee nieuwe groepen voor de BBL-opleidingen koudetechniek bij opleidingscentrum GO°,” valt te lezen op de website van NVKL, de brancheorganisatie. NVKL of GO° hebben de opleiding en trainingen samen opgezet. Zij merkten dat de grote afstand die leerlingen voorheen moesten afleggen een drempel opwierp. Daarnaast zijn de organisatie al enkele jaren bezig met een lobby om meer scholieren enthousiast te maken voor een carrière in de koudetechniek. 

Vraag groeit

De ambassadeurs die de koudetechniek meer onder de aandacht willen brengen op VMBO- en Mbo-scholen merken ook daar een grotere vraag naar vakopleidingen. Vooral warmtepomptechniek zijn volgens hen sterk in opkomst. “Informatie bij onder andere koeltechnische bedrijven in de omgeving leerde dat de warmtepomp een steeds groter deel van de omzet uitmaakte van bedrijven en dat hier specifieke kennis voor werd gevraagd. De bedrijven lieten hem [opleider bij Gilde college in Roermond red.] weten dat ook zij behoefte hebben aan goed opgeleid personeel.” 

Auteur: Marijn van der Meer

Ook interessant