Zoeken
Menu
Beursnieuws Koelen en verwarmen in één kanaal

FabricAir ontwerpt en produceert al bijna een halve eeuw op maat gemaakte oplossingen voor luchtverdeling voor een breed scala aan toepassingen. In de beginjaren leidde de installatie van de eerste systemen met textiele luchtkanalen tot een hele nieuwe benadering van HVAC en binnenklimaat.

Textiele kanalen 

Textiele luchtverdeelsystemen zijn ook bekend als textielventilatiesystemen, textiele kanalen, airsocks of luchtzakken. Ze zijn licht en flexibel, tochtvrij, corrosievrij en condensvrij, geruisloos en hygiënisch. Dat maakt textiele luchtverdeelsystemen geschikt voor allerlei uiteenlopende toepassingen, zoals in sportfaciliteiten, detailhandel en openbare ruimtes, onderwijs, kantoren, (voedingsmiddelen-)industrie, en de medische wereld. Ook in tijdelijke constructies, zoals tenten en tentoonstellingshallen, en tijdens het aanpassen van bestaande gebouwen, zijn textiele luchtverdeelsystemen in te zetten. Door de corrosiewerende eigenschappen zijn ze ideaal in sportarena's, zwembaden, industriële keukens en in koeling- en vriestoepassingen, waar conventionele metalen kanalen verschillende nadelen hebben. De hygiënische eigenschappen en de antimicrobiële optie zijn belangrijke pluspunten voor het gebruik in voedselverwerking, voedselopslag en medische toepassingen. Op maat gemaakte stromingsmodellen zorgen voor een prettig binnenklimaat dat comfortabeler aanvoelt dan bij gebruikmaking van conventionele metalen systemen.

Twee gescheiden luchtstromen

De VarioDuct van FabricAir biedt verschillende uitblaasmodellen voor koelen en / of verwarmen. Het is voorzien van een intern membraan dat de twee luchtstromen scheidt. Afhankelijk van het inblaaspatroon wat nodig is, verandert een klep van positie en verplaatst het interne membraan dat de helft van het kanaal boven of onder bedekt. Het membraan wordt op zijn plaats gehouden door de statische druk en fladdert dus niet, waardoor de perfecte luchtstroom voor elk doel wordt geboden; verwarmen of koelen.  De verbinding tussen klep en membraan is slechts één ritssluiting, dat werkt snel en gemakkelijk! De membraanoplossing is beschikbaar voor elke lengte van rechte en ronde kanalen zonder bochten en verhogingen. De klep wordt handmatig of automatisch bediend met een gemotoriseerde servomotor, waardoor het membraan van positie kan veranderen. De automatische aansturing gebeurt op basis van een eenvoudige ruimtesensor of via het GBS-systeem van het gebouw. De uitblaaspatronen en luchthoeveelheden kunnen voor de bovensectie en ondersectie apart worden ontworpen om zo de ideale aerodynamische eigenschappen te creëren voor een tochtvrij en comfortabel binnenklimaat. Het VarioDuct systeem is geschikt voor grote verwarming- en koelcapaciteiten. Het is eenvoudig en snel te installeren.

Ook interessant