Zoeken
Menu
Klimaatbeheersing voor scholen Foto: Shutterstock

De luchtkwaliteit en het thermisch comfort is op veel scholen nog niet goed. Menig onderzoek wijst uit dat dit negatieve invloed heeft op de prestaties en het ziekteverzuim van leerlingen en docenten. Ook werkt dit door op energie- en onderhoudskosten. Een slim klimaatsysteem kan betere prestaties zorgen. Het Scholenconcept geeft een verbetering aan luchtkwaliteit en comfort omdat deze voldoet aan Frisse Scholen klasse A en klasse B.

Het Scholenconcept van Klimaatgroep Holland combineert ventilatie met koelen en verwarmen. Door constante meting van CO2, temperaturen en luchtvochtigheid wordt het binnenklimaat optimaal aangepast aan de wensen van de gebruiker. Ook past het klimaatsysteem in Passieve Bouw en Passieve Scholen.

Decentraal klimaatsysteem 

Het decentrale klimaatsysteem zorgt per lokaal voor een fris binnenklimaat, waarbij rekening gehouden wordt met variabelen op ruimteniveau. Niemand hoeft daar iets voor te regelen en dit biedt comfort en gemak. Ingestelde maximale CO2 concentratie zorgt voor een hoge luchtkwaliteit. Temperatuurfluctuaties en hinderlijke luchtstromen worden hierdoor beperkt. Gratis nachtkoeling resulteert in een fris klaslokaal in de ochtend zonder energieverspilling.


Ook interessant