Zoeken
Menu
En de Koeltrofee 2018 gaat naar… Smeva

Koeltechnisch bedrijf Smeva is tijdens VSK 2018 in de prijzen gevallen met hun bedientoonbank Vision MkII. De jury riep Smeva uit tot winnaar vanwege het hygiënische en ergonomische ontwerp in combinatie met betere koelprestatie met een hoge verdampingstemperatuur.

De NVKL Koeltrofee wordt elke twee jaar uitgereikt als blijk van waardering van de brancheorganisatie NVKL voor een gerealiseerde innovatie op het gebied van koudetechniek en/of klimaatbeheersing. De twee andere genomineerden waren de zuigercompressor ECOLINE+ van Bitzer en de indirect/directe verdampingskoeler IntrCooll van Oxycom.

Innovatieve luchtverdeling

De toonbank bestaat uit een ‘statisch’ lichtgeforceerde koeling. Via een lamellen warmtewisselaar, onder het werkblad aan de bedienzijde, is een roestvast stalen etaleerplateau verbonden met een gekoelde spiraal. De innovatie zit vooral in de luchtverdeling over de producten en de manier waarop het koudemiddel door het meubel stroomt is slim. Daarnaast is er minimale inmenging van de omgevingswarmte. Hierdoor is het meubel erg energie-efficiënt. Directeur Charles Smets vindt het een grote eer: ‘Het is echt de beste toonbank ter wereld, het is fantastisch dat we deze erkenning krijgen’. 

Ook interessant