Zoeken
Menu

Hoe maak je kans op een groot project bij een organisatie, waar je vervolgens misschien wel jarenlang aan de slag bent en blijft? Het antwoord is eenvoudig: investeren in kennis en het gebruik van nieuwe technologieën. Dit is iets wat Kooiker Installatie BV uit Staphorst de afgelopen jaren volop heeft gedaan. En het loont; dat blijkt.

Een groot project bij de multinational Brink Climate Systems was één van de resultaten. Door de jarenlange ervaring en kennis van Warmte Koude Opslag (WKO) kreeg Kooiker Installatie een groot project met betrekking tot WKO.

Brink Climate Systems zit sinds de zomer van 2014 in hun nieuwgebouwde pand langs de A28. Dit pand van 14.500 m2 is volledig duurzaam. De kennis van nieuwe en duurzame technologie gaf de doorslag voor Brink Climate Systems om Kooiker Installatie BV de opdracht te geven. En niet alleen de aanleg van de WKO, maar ook alle andere elektrotechnische installaties zijn uiteindelijk door hen aangelegd.

Comfort

De productiehal, het magazijn en de kantoren zijn voorzien van de WKO om zo te zorgen voor een optimaal werkklimaat en ultiem comfort. Het Air Experience Center heeft een centrale plek in het pand om zo bezoekers te laten ervaren hoe schone lucht, comfort en duurzaamheid samengaan.

Kwaliteit loont

Hendrik Kooiker, directeur Kooiker Installatie: “Kwaliteit blijkt een doorslaggevende factor bij het beslissingsproces. Het is belangrijk om met je tijd mee gaan en bij te leren, ook speelt ervaring hierbij een cruciale rol. Wij investeren in kennis en zijn altijd innovatief met het bedrijf bezig. Dat levert gelukkig zichtbaar resultaat op. Ik kan het iedereen aanraden."

Bijna twee jaar na de start van het project wordt er nog steeds veel werk uitgevoerd. Wijzigingen of nodige aanpassingen kunnen eenvoudig worden uitgevoerd doordat de kennis van de installatie optimaal is.

Verplichte certificering

De aanleg van de warmte-koude opslag (WKO) en de andere installaties hebben in totaal een jaar geduurd. Hendrik Kooiker: “Mede door dit mooie project hebben wij als een van de eerste installatiebedrijven in Nederland het certificaat voor het ontwerpen, installeren en beheren van bodemenergiesystemen ontvangen." Sinds 1 oktober 2014 is een certificering verplicht voor het werken aan en met deze installaties.

Ook interessant