Zoeken
Menu
Bedrijven spelen in op transitie op de verwarmingsmarkt Foto: persbericht Daikin

De markt voor duurzame verwarming en koelproducten wordt steeds groter. Steeds meer bedrijven brengen een nieuwe of vernieuwde versie op de markt. Daikin blijft daarbij niet achter. Het bedrijf komt met een nieuwe koelmachine, de EWWD-VZ (kortweg VZ), waarvan de warmtepomp uitvoeringen een warm watertemperatuur van 65°C kunnen produceren.

Daikin heeft een duidelijk doel met de introductie van de nieuwe koelmachine. “We zien een duidelijke transitie in met name de verwarmingsmarkt. Eindgebruikers worden zich meer bewust van het belang en de financiële voordelen van duurzaamheid en zijn op zoek naar energie-efficiënte producten zoals warmtepompen of systemen met warmteterugwinning”, legt Daikin uit. Duurzaamheid zit Daikin dan ook in het DNA, vindt het bedrijf zelf, want naast de airconditioningmarkt hebben zij de afgelopen jaren zich gemeld op het gebied van verwarmingssystemen, grote warmtepompen, koudwatermachines en koel- en vriestechniek. “In 2050 moet verwarming van woningen en gebouwen door gas helemaal van de markt verdwenen zijn en onze organisatie is om die reden dan ook partner voor overheid, installateurs, adviseurs en eindgebruikers.”

Specificaties EWWD-VZ

De VZ heeft op zowel vol- als deellast een geoptimaliseerd energierendement. Naast deze performance zijn de units uit deze serie compact van opbouw. De warmtepomp uitvoeringen kunnen een warmwater temperatuur produceren van 65°C. Daikin stelt meerdere opties beschikbaar met bijvoorbeeld een geluidsdichte behuizing, snelle heropstart, en een demontabele schakelkast. De wensen van de gebruiker kunnen zodoende worden toegepast. Een wens die de meeste gebruikers sowieso gemeen hebben, is dat dankzij een breed bedrijfsbereik de koudwatermachine geschikt is voor alle mogelijke processen en comforttoepassingen. Daikin omschrijft de VZ daarom ook als “een uiterst efficiënte machine met een combinatie van inverter aangestuurde compressor(-en) en volbad technologie.”

Daikin op de VSK

Daikin neemt de komende editie van de VSK weer deel en die deelname was een afgewogen beslissing: “Daikin is veel méér dan airconditioning alleen en dat is precies wat we graag op grote schaal willen laten zien”, zegt Edwin Hoogerwerf, Deputy Managing Director. “De VSK is daarvoor een belangrijk platform om de spelers in de verschillende markten te ontmoeten. Onze boodschap is dan ook, dat Daikin de ervaring én het grootste assortiment klimaatoplossingen heeft, ongeacht de grootte of toepassing van het project en of het nu gaat om koelen of verwarmen.”


Foto: persbericht Daikin

Ook interessant