Zoeken
Menu
Beursnieuws A-Gas biedt Rapid Recovery Service voor koudemiddelen

Kost het afpompen van koudemiddel u ook veel tijd? Ook klaar met die torenhoge kosten voor (afval) koudemiddelen? A-Gas Rapid Recovery biedt dan efficiënte, snelle, duurzame, flexibele en kostenbesparende oplossingen.

Het internationaal opererende A-Gas heeft al ruim 25 jaar ervaring in het leveren van koudemiddelen en aanverwante producten. Daarnaast is A-Gas marktleider op het gebied van de verwerking van afval koudemiddelen. In 2018 lanceerde het bedrijf Rapid Recovery Service in Europa. Het gaat hierbij om een recovery- en retrofitservice voor koudemiddelen. 

Rapid Recovery maakt gebruik van de nieuwste technieken en recovery-apparatuur. Dankzij Rapid Recovery worden de uitvaltijd en kosten laag gehouden terwijl eigen medewerkers kunnen worden ingezet bij andere werkzaamheden.

Netwerk van recovery-trucks en engineers

Sinds de lancering in Europa is Rapid Recovery een groot succes: “eindgebruikers, aannemers en leveranciers werken samen om nieuwe laag-GWP-alternatieven op de markt te brengen en de afhankelijkheid van hoog GWP-gassen te beëindigen”, stelt Edwin Ernste, A-Gas Country Manager. “Onze koudemiddelenservice laat zien hoe technologieën zich ontwikkelen om dit werk aan te kunnen. Rapid Recovery heeft een netwerk van recovery-trucks en engineers, ze zijn 24/7 beschikbaar en kunnen opdrachten van elke omvang en onder alle omstandigheden uitvoeren”.

De Rapid Recovery trucks zijn uitgerust met specifieke, onafhankelijke pompen, cilinders, drums en gereedschappen waarmee het koudemiddel ongekend snel uit de systemen kan worden gepompt.

Voordeel van snelle terugwinning

“Het Rapid Recovery-team kan alle aspecten van de recovery werkzaamheden verzorgen – van begin tot eind – inclusief de benodigde documentatie over gevaarlijk afval en de rapportage van de werklocaties”, vervolgt Ernste. “Deze nieuwe werkwijzen brengen ook verdere voordelen met zich mee. We kunnen nu heel snel koudemiddelen terugwinnen. Dat betekent dat je bijvoorbeeld bij een typische supermarktopdracht de koelingen en vriezers niet leeg hoeft te ruimen.” De service is gebaseerd op een strikt beleid van Zero Harm voor milieu en medewerkers.

Ook interessant