Zoeken
Menu
Ventilatiesystemen worden steeds slimmer: installeer met een app Beeld: Renson

Een goede luchtkwaliteit in huis is belangrijk. Door te douchen, koken, verwarmen en gewoonweg te ademen wordt de lucht verontreinigd, wat kan leiden tot vervelende geurtjes of bijvoorbeeld schimmel. Daarom is het verstandig goed te ventileren. De nieuwste generatie ventilatiesystemen sluit aan bij de ontwikkeling op het gebied van ‘smart home’. De Renson Healthbox 3.0 is hiervan een goed voorbeeld: de unit communiceert met de gebruiker, andere Smart Home producten én de installateur.

Voor elk type woning, kantoor of bedrijfspand is weer een andere ventilatiesysteem geschikt, waarbij onderscheid kan worden gemaakt tussen natuurlijke en mechanische toe- en afvoer. Om er voor te zorgen dat de ventilatie exact is afgestemd op de wensen van de gebruiker, kun je gebruik maken van vraaggestuurde ventilatie. Dan wordt er alleen lucht weggevoerd en frisse lucht aangevoerd, als het echt nodig is. Sensoren meten de kwaliteit van de lucht en sturen het ventilatiesysteem aan, bijvoorbeeld als er gekookt wordt. De nieuwste generatie ventilatiesystemen zorgt echter voor nog meer gebruikers- en installatiegemak.

Vraaggestuurd en smart

Renson, specialist op het gebied van een gezond binnenklimaat, biedt verschillende vraaggestuurde systemen aan. Deze zorgen op een slimme en volautomatische manier voor gezonde lucht in huis. Hun nieuwste product, de Healthbox 3.0, werkt niet alleen vraaggestuurd, maar beschikt ook over een geïntegreerde SmartConnect functie. Daarmee wordt het mogelijk om het ventilatieniveau per kamer in te stellen, zodat het nog beter is afgestemd op de wensen van de gebruiker. Via de bijbehorende app verkrijgt de gebruiker inzicht in de luchtkwaliteit en het ventilatieniveau in de woning.

Installeren en monitoren met installateurs app

Voor de installateur heeft de app ook voordelen: de installatie en inregeling van de ventilatie wordt hierdoor een stuk praktischer. De speciaal ontwikkelde installateurs-applicatie gidst je door het hele installatieproces, de inregeling en kalibratie. De configuratie en alle parameters zoals drukval en ingesteld debiet worden gevisualiseerd. Ook het bijstellen van de debieten gebeurt via de app, waarbij Healthbox 3.0 zich meteen aanpast. Dat zorgt voor heel wat tijdswinst bij installatie en verdere opvolging. Met de ‘My Lio’-webportal kun je al je installaties beheren. In één oogopslag verkrijg je een duidelijk overzicht van de status van al je projecten.

Duurzaam en stil

Naast de connectiviteit werd bij het ontwerp van de nieuwe ventilatie-unit ook rekening gehouden met akoestiek, energiezuinigheid en compacte inbouwmogelijkheden. De Healthbox 3.0 is nog geen 20 cm hoog, is uitgerust met een energiezuinige en stille ventilator en kan met behulp van collectoren tot 11 ruimtes ventileren. 

Ook interessant