Zoeken
Menu
Ventilatiesysteem op basis van zonne-energie houdt de zolder fris Bron: Solatube

Een teveel aan vocht in huis brengt kan schade aan je gezondheid toebrengen of aan je interieur. Vocht kan bijvoorbeeld leiden tot het ontstaan van schimmelplekken. Solatube introduceert nu het Solar Star ventilatiesysteem. Dit systeem zorgt voor natuurlijke toevoer van frisse lucht en voert de vochtige en warme lucht af via het dak.

Solatube is bekend van de daglichtbuis. Naast het brengen van daglicht, zet het bedrijf nu ook in op frisse lucht. De nieuwe Solar Star speelt in op de behoefte om het huis te voorzien van goede ventilatie. Vaak ontstaan vochtproblemen zoals schimmels op de zolder of vliering. Dit is dan ook een belangrijke plek om te zorgen voor een goede vochthuishouding.

Milieuvriendelijke ventilatie 

Het Solar Star ventilatiesysteem is een milieuvriendelijke manier om het huis, met name de zolder of vliering, te voorzien van goede ventilatie. Solar Star werkt namelijk op basis van zonne-energie. Een ventilatiepijp zorgt voor natuurlijke toevoer van frisse lucht, de Solar Star voert de vochtige en warme lucht af via het dak. Dit is niet alleen goed voor een prettig woonklimaat, maar ook beter voor de conditie van het dak.

Mechanische luchtafvoer

Solar Star is bedoeld voor de ventilatie van zolder of vliering. Het systeem werkt op basis van mechanische luchtafvoer. De Solar Star is niet geschikt voor verwarmde ruimtes en komt beter tot zijn recht bij niet geïsoleerde ruimtes. Het ventilatiesysteem houdt de woning koel in de zomer en droog in de winter.

Er zijn twee types Solar Star, type 1500 (16 Watt) en type 2400 (35 Watt). Welke variant geschikt is, hangt af van factoren zoals de grootte van de ruimte, het gewenste vermogen en de hellingsgraad van het dak.

Slimme schakelaar 

Optioneel is een thermische schakelaar verkrijgbaar. Dit slimme metertje houdt de temperatuur bij en activeert en deactiveert de Solar Star automatisch wanneer de temperatuur te hoog (29°C ) of te laag (18°C) in huis is.


De werking van de Solar Star in de zomer en winter

Ook interessant