Zoeken
Menu
Twee-Zone vraagsturing voor WTW Foto: Shutterstock

Ondanks dat u met warmteterugwin-installaties veel energie kunt besparen, moet het energieverbruik in woonhuizen de komende jaren nog verder worden teruggedrongen. Dat is een van de redenen waarom Brink de 2-zone vraagsturing heeft ontwikkeld.

De basisgedachte achter dit systeem is dat niet alle ruimten in een huis tegelijkertijd dezelfde hoeveelheid ventilatie nodig hebben. Daarom wordt een woonhuis ingedeeld in twee zones, een woon- en een slaapzone. Men kan eenvoudig instellen op welke tijd in welke zone geventileerd moet worden, wat energiebesparing oplevert. Alternatief kan dit ook geregeld worden met binnenklimaatsensoren (CO2).

Naast energiebesparing wordt ook op het geluidsniveau bespaard. Door toepassing van deze 2-zone vraagsturing kan het gemiddelde geluidsniveau dalen met 4 tot 6 dB(A).

Op de VSK kunt u als bezoeker zelf ervaren hoe Brink bewoners verder ontzorgt in de ontwikkeling van ventilatiesystemen. Een gezond binnenklimaat doordat het systeem alles regelt zonder dat bewoners ernaar hoeven om te kijken. Zo registreren extra vochtsensoren een verhoging van de luchtvochtigheid bij het douchen en zorgen vervolgens automatisch voor extra ventilatie in die ruimte.

Ook interessant