Zoeken
Menu
Beursnieuws Stille en zuinige WTW-unit Copyright: Tekstbureau 't Kofschip, Marion de Graaff

De gezondheid van de gebruiker staat bij Duco centraal, maar ook energiezuinigheid is een belangrijk speerpunt. In de DucoBox Energy Premium worden die punten verenigd. De WTW-unit is voorzien van een 2-zonesturing.

Bij balansventilatie voert het toestel mechanisch verse lucht toe aan de woning en voert vervuilde lucht mechanisch af uit de woning aan de hand van geïntegreerde ventilatoren. Hierbij is er sprake van warmteterugwinning uit de afgevoerde lucht en deze warmte wordt overgedragen aan de toegevoerde lucht. 

Energetisch rendement  

De WTW combineert drie specifieke kenmerken met elkaar. Allereerst is er de slimme 2-zonesturing. Door de unit optioneel van een geïntegreerde 2-zoneregeling met vraagsturing op basis van CO2 en vocht te voorzien, wordt een optimaal energetisch rendement bereikt. De dag- én nachtzone worden immers via een ingebouwde klep afzonderlijk aangestuurd, wat de hoogste EPC-winst en een groen A+ energielabel met zich meebrengt. Het tweede kenmerk is de automatische inregeling die is gestoeld op de principes van inregeling op constante druk. Dat geeft een 100%-garantie op een kwalitatief eindresultaat en vertaalt zich in een besparing voor de installateur van 50% op de inregeltijd. Last but not least is er nauwelijks toevoergeluid te horen. Dat akoestische comfort is een belangrijk punt in woonhuizen. Onafhankelijke tests tonen aan dat het geluidsvermogen aan de toevoerzijde zo laag is dat de DucoBox Energy Premium als de stilste WTW-unit van Europa kan worden beschouwd (55 dB bij 325 m³/u). Heel praktisch is dat deze WTW-unit beschikbaar is in twee varianten, namelijk als linkervariant (= schuine zijde links) en als rechtervariant (= schuine zijde rechts). Op de schuine zijde wordt een toe- en afvoerkanaal naar de woning aangesloten (ETA en SUP).

Functioneel en esthetisch 

Duco werd in 1991 opgericht en huist tegenwoordig in een ultramodern bedrijfsgebouw langs de snelweg in het Belgische Veurne, tussen Oostende en Calais in. Het bedrijf is uitgegroeid tot een toonaangevende Europese speler en trendsetter op het vlak van natuurlijke ventilatie- en zonweringsystemen die op een natuurlijke manier een gezond, comfortabel en energiezuinig binnenklimaat garanderen. Een doordachte combinatie van basisventilatie, intensieve ventilatie en zonwering zorgt voor een optimale luchtkwaliteit. Duco biedt innovatieve oplossingen zowel voor woning, kantoor, school of zorginstelling. Het is de bedoeling de woon- en/of werkomgeving voor iedereen optimaal is, omdat dat de prestaties en het welbevinden positief beïnvloedt. Duco won in de afgelopen jaren verschillende internationale prijzen op het vlak van innovatie, management en export. Het bedrijf heeft alles in eigen beheer: vanaf het eerste ontwerp tot het afleveren van het product bij de klant en brengt met grote regelmaat nieuwe en innovatieve producten op de markt. Het zijn stuk voor stuk functionele en esthetische oplossingen voor zowel woningbouw als utiliteitsbouw. De DucoBox Energy Premium is een goed voorbeeld, dat met oog op de trend naar energiezuinige passiefhuizen zijn weg naar de markt zeker zal vinden. 

Ook interessant