Zoeken
Menu
Speciale whitepaper over toepassing KNX in HVAC-installaties

Speciaal voor adviseurs, installateurs en system integratoren die met KNX aan de slag willen in HVAC-installaties brengt KNX Nederland een whitepaper uit. De whitepaper biedt antwoorden op vragen over het waarom van KNX voor klimaatinstallaties en hoe KNX daarbij bruikbaar is. Het document schept voor iedereen meer duidelijkheid over de mogelijkheden van KNX in combinatie met deze zogeheten HVAC-installaties.

KNX Nederland stelt de whitepaper, met de titel ‘Verwarmen, koelen, ventileren met KNX’, gratis beschikbaar als download op Smart Inside. Zo kan iedereen die meer wil weten over de rol van KNX bij HVAC-installaties deze informatie zonder beperkingen tot zich nemen.

Energiebesparing door KNX

De whitepaper die de relatie tussen KNX en HVAC-installaties behandelt, gaat onder meer in op de rol die automatisering van klimaatinstallaties kan spelen bij het besparen op energieverbruik van gebouwen en woningen. Een integraal gebouwautomatiseringssysteem op basis van KNX zorgt bijvoorbeeld dat een gebouw kan voldoen aan de hoogste Energy Performance Class volgens de Europese norm EN 15232.

Verbinden van protocollen

Verschillende voorbeelden van hoe je KNX-technologie kunt gebruiken bij de toepassing van ruimteregelingen van klimaatinstallaties zijn in de whitepaper te bekijken. Ook de samenwerking van KNX met andere protocollen komt aan bod. Voor de optimalisatie van technische functies in één of meer gebouwen, is in veel gevallen een samenwerking nodig tussen installatiesystemen die verschillende talen (protocollen) gebruiken. Het verbinden van deze protocollen middels zogenaamde gateways is daarom uitgebreid beschreven.

Veiligheid en sensoren

Een ander onderwerp dat wordt behandeld in de whitepaper van KNX is de besturing van een gebouw of woning op afstand. Deze manier van gebouwautomatisering leidt tot meer inzicht en daardoor bewustzijn van functies, energiegebruik en de veiligheid. In de whitepaper is aandacht voor het veilig realiseren van op afstand bedienbare KNX-installaties. Verder biedt het document een uitgebreid overzicht van de verschillende klimaat- en omgevingssensoren die KNX-fabrikanten leveren en die noodzakelijk zijn om HVAC-installaties goed te laten functioneren. Met name sensoren voor weersomstandigheden en de luchtkwaliteit blijken namelijk essentieel voor de juiste werking van deze installaties.
 
De whitepaper is als gratis download beschikbaar op Smart Inside; de community voor iedereen die actief is in de wereld van slimme gebouwen en woningen. Naast de whitepaper vind je daar ook de digitale folder met een uitwerking van diverse voorbeelden voor de toepassing van KNX in combinatie met HVAC-installaties.

Ook interessant